Švelni bulvių košė su brinza ir grietinėle pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Švelni bulvių košė su brinza ir grietinėle

Bulvių košė su brinza, grietinėle ir česnakais - sena klasika naujuoju skaitymu. Patiekalas pasirodo labai skanus ir rafinuotas. Paruoškite jį, jūsų svečiai ir namiškiai tikrai jį įvertins. Dėl grietinėlės ir bryndzos košė tampa tokia švelni ir kreminė. Patiekalui paruošti geriausia imti brinzos minkštąjį sūrį, jis yra švelnesnis ir su juo lengviau dirbti. Į tyrę galite įmaišyti smulkintų žolelių. Šis patiekalas puikiai tinka ir vienas, ir kaip garnyras. Išbandykite!
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
102 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.14/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Švelni bulvių košė su brinza ir grietinėle Žingsnis 1
Bulves supjaustykite nedideliais atsitiktiniais gabalėliais, sudėkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Ant vidutinės ugnies virkite bulves 15-20 minučių, kol suminkštės.

Žingsnis 2

Švelni bulvių košė su brinza ir grietinėle Žingsnis 2
Česnako skilteles sutarkuokite smulkia tarka arba išspauskite per presą. Bryndzą supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Žingsnis 3

Švelni bulvių košė su brinza ir grietinėle Žingsnis 3
Nusausinkite virtas bulves. Į bulves įmaišykite brinzą, trintą česnaką ir grietinėlę. Sutrinkite bulves trintuvu, kol taps košė, kad neliktų gumulėlių. Jei košė tiršta, įpilkite dar šiek tiek grietinėlės arba pieno.

Žingsnis 4

Švelni bulvių košė su brinza ir grietinėle Žingsnis 4
Paskirstykite bulvių košę į lėkštes. Papuoškite patiekalą šviežiomis žolelėmis. Paruošta. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, garnyrai, įspūdingas receptas, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, bulvių patiekalai, bulvių košė, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos