Publikavimo data: 2025-08-20
Švelni bulvių košė su brinza ir grietinėle
Bulvių košė su brinza, grietinėle ir česnakais - sena klasika naujuoju skaitymu. Patiekalas pasirodo labai skanus ir rafinuotas. Paruoškite jį, jūsų svečiai ir namiškiai tikrai jį įvertins. Dėl grietinėlės ir bryndzos košė tampa tokia švelni ir kreminė. Patiekalui paruošti geriausia imti brinzos minkštąjį sūrį, jis yra švelnesnis ir su juo lengviau dirbti. Į tyrę galite įmaišyti smulkintų žolelių. Šis patiekalas puikiai tinka ir vienas, ir kaip garnyras. Išbandykite!
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite nedideliais atsitiktiniais gabalėliais, sudėkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Ant vidutinės ugnies virkite bulves 15-20 minučių, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Česnako skilteles sutarkuokite smulkia tarka arba išspauskite per presą. Bryndzą supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 3
Nusausinkite virtas bulves. Į bulves įmaišykite brinzą, trintą česnaką ir grietinėlę. Sutrinkite bulves trintuvu, kol taps košė, kad neliktų gumulėlių. Jei košė tiršta, įpilkite dar šiek tiek grietinėlės arba pieno.
Žingsnis 4
Paskirstykite bulvių košę į lėkštes. Papuoškite patiekalą šviežiomis žolelėmis. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos