Publikavimo data: 2025-08-18
Švelni "Mimoza" su menkės kepenėlėmis
Puošnios salotos "Mimosa" - dažnas šventinių pobūvių svečias. Galima drąsiai teigti, kad jos išstūmė tradicines "Olivier" salotas ir silkę po kailiu. Švelni, burnoje tirpstanti salotų tekstūra patiks visų svečių skoniui. Šiame recepte daržoves ir kiaušinius papildo menkės kepenėlės, todėl salotos tampa daug skanesnės ir sveikesnės.
Žingsnis 1
Bulves sutarkuokite stambia tarka. Dėkite į didelę lėkštę. Viršų patepkite majonezu. Tada ant bulvių sudėkite menkės kepenėles, iš skardinės išpilkite skystį.
Žingsnis 2
Morkas sutarkuokite smulkia tarka ir sudėkite ant kito sluoksnio. Aptepkite majonezu. Atskirai sutarkuokite trynius ir baltymus smulkia tarka.
Žingsnis 3
Po morkų uždėkite kiaušinių baltymų sluoksnį, apšlakstykite majonezu. Tada sluoksnį trynių ir papuoškite žolelėmis pagal pageidavimą. Dėkite į šaldytuvą maždaug vienai valandai.
Kategorijos