Publikavimo data: 2024-06-08
Švelniai sūdytos lašišos salotos
Švelniai sūdyta raudona žuvis ant stalų dažniausiai matoma kaip šventinis užkandis, iš jos ruošiami nedideli sumuštiniai. Tačiau kitas sėkmingas raudonos žuvies, ypač lašišos, panaudojimo variantas - paruošti paprastas ir sveikas salotas, kurios tiks šventiniam stalui ir pakeis lengvus kasdienius pietus ar vakarienę. Naudingą, bet gana riebią žuvį galima suderinti su daržovėmis ir žalumynais, taip pat avokado vaisiais, suteikiančiais paruoštoms salotoms švelnų kreminį atspalvį.
Žingsnis 1
Supjaustykite salotų ingredientus. Avokadų puseles supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į gilų salotinę ir apšlakstykite 1 valgomuoju šaukštu citrinos sulčių. Vyšninius pomidorus supjaustykite ketvirčiais, o mocarelos sūrį - maždaug 1-1,5 cm dydžio kubeliais. Švelniai pasūdytą lašišą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Lapines salotas supjaustykite nedidelėmis juostelėmis.
Žingsnis 2
Sumaišykite ingredientus. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite 0,5 valgomojo šaukšto balzaminio acto, 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus ir 1 valgomąjį šaukštą citrinos sulčių. Į salotinę prie avokado pridėkite griežinėliais supjaustytą lašišą, vyšninius pomidorus, mocarelos sūrį ir lapines salotas. Apšlakstykite acto, aliejaus ir citrinos sulčių mišiniu, pasūdykite ir gerai išmaišykite.
Kategorijos