Švelnios cukinijos su varškės įdaru pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Švelnios cukinijos su varškės įdaru

Cukinijų troškinys - tai patiekalas iš cukinijų su įdaru, paprastai kreminiu. Kepimo metu daržovė tampa minkšta ir labai švelni, tačiau išlieka sultinga. Įdaras suteikia cukinijai išraiškingą skonį. Patiekale gausu mikroelementų ir antioksidantų, kurie padeda palaikyti mūsų imuninę sistemą. Daug ląstelienos palaiko sveiką žarnyną.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
100 min.
Kalorijos
124 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.13/5 (23 bal.)

Žingsnis 1

Švelnios cukinijos su varškės įdaru Žingsnis 1
Įjunkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Nulupkite ir sutarkuokite cukiniją, palikite porą minučių pastovėti, kad išsiskirtų sultys, ir nusausinkite.

Žingsnis 2

Švelnios cukinijos su varškės įdaru Žingsnis 2
Nulupkite bulves ir sutarkuokite jas stambia tarka. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Į formą sudėkite tarkuotas bulves, pasūdykite. Paskleiskite ant dugno, šiek tiek sutankinkite.Dėkite į orkaitę 30 min.

Žingsnis 3

Švelnios cukinijos su varškės įdaru Žingsnis 3
Paimkite gilų dubenį ir įmuškite kiaušinius, sudėkite varškę, grietinę, druską ir pipirus. Visus ingredientus sumaišykite ir sudėkite česnaką.

Žingsnis 4

Švelnios cukinijos su varškės įdaru Žingsnis 4
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Sudėkite į kiaušinių ir išrūgų mišinį. Visus ingredientus gerai išmaišykite. Ant bulvių sluoksnio sudėkite cukinijas, tada sūrio ir išrūgų mišinį. Kepkite dar 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, daržovių patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, moliūgų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, moliūgų garnyrai, receptų knyga

Kategorijos