Publikavimo data: 2025-08-20
Švelnios cukinijos su varškės įdaru
Cukinijų troškinys - tai patiekalas iš cukinijų su įdaru, paprastai kreminiu. Kepimo metu daržovė tampa minkšta ir labai švelni, tačiau išlieka sultinga. Įdaras suteikia cukinijai išraiškingą skonį. Patiekale gausu mikroelementų ir antioksidantų, kurie padeda palaikyti mūsų imuninę sistemą. Daug ląstelienos palaiko sveiką žarnyną.
Žingsnis 1
Įjunkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Nulupkite ir sutarkuokite cukiniją, palikite porą minučių pastovėti, kad išsiskirtų sultys, ir nusausinkite.
Žingsnis 2
Nulupkite bulves ir sutarkuokite jas stambia tarka. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Į formą sudėkite tarkuotas bulves, pasūdykite. Paskleiskite ant dugno, šiek tiek sutankinkite.Dėkite į orkaitę 30 min.
Žingsnis 3
Paimkite gilų dubenį ir įmuškite kiaušinius, sudėkite varškę, grietinę, druską ir pipirus. Visus ingredientus sumaišykite ir sudėkite česnaką.
Žingsnis 4
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Sudėkite į kiaušinių ir išrūgų mišinį. Visus ingredientus gerai išmaišykite. Ant bulvių sluoksnio sudėkite cukinijas, tada sūrio ir išrūgų mišinį. Kepkite dar 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos