Publikavimo data: 2024-09-22
Švelnios manų kruopos su riešutais, moliūgais ir citrusinių vaisių impregnantu
Mannik su riešutais, moliūgais ir citrusinių vaisių impregnantu gaunasi labai švelnus. Dėl apelsinų sirupo pyragas tampa šiek tiek drėgnas ir minkštas. Riešutai, apelsinai ir vanilė su cinamonu sukuria nepakartojamą skonį. Moliūgas suteikia pyragui švelnumo, minkštumo ir ryškios spalvos. Tokiam pyragui taip pat galima paruošti citrinų impregnantą, o vietoj moliūgo galima imti morkų. Paruoštą maninuką galima apibarstyti riešutais, cukraus pudra, kokoso drožlėmis, citrusinių vaisių žievelėmis. Toks pyragas tinka prie arbatos puodelio artimųjų ir draugų rate.
Žingsnis 1
Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir vanilinį cukrų. Mikseriu plakite mišinį, kol taps purus. Į išplaktą kiaušinių ir cukraus mišinį atsargiai supilkite kambario temperatūros kefyrą ir augalinį aliejų, viską išmaišykite. Supilkite cinamoną ir apelsino žievelę ir vėl atsargiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Suberkite manų kruopas, kepimo miltelius ir viską išmaišykite. Tada sudėkite smulkintą moliūgą ir skrudintus graikinius riešutus. Maišykite tešlą, kol ingredientai tolygiai pasiskirstys.
Žingsnis 3
Kepimo indą išklokite pergamentiniu popieriumi ir patepkite augaliniu aliejumi. Atsargiai supilkite tešlą į formą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ℃ ir kepkite mannikiną 45 minutes.
Žingsnis 4
Paruoškite impregnavimą. Tam puode sumaišykite vandenį, cukrų ir apelsinų sultis. Pastatykite puodą ant silpnos ugnies ir užvirinkite mišinį, kad cukrus ištirptų. Kai pyragas bus paruoštas, iš karto užpilkite ant jo karštą apelsinų sirupą. Palikite manniką formoje, kol jis visiškai atvės.
Kategorijos