Publikavimo data: 2024-09-17
Švelnios salotos su konservuota žuvimi
Šios įspūdingos ir spalvingos šprotų, bulvių, marinuotų agurkų, kiaušinių ir morkų salotos yra tokios sočios, kad gali būti patiekiamos kaip visavertis patiekalas. Salotoms ruoškite tik marinuotus agurkus, nes rauginti agurkai yra per daug sultingi. Šprotuose gausu naudingų medžiagų. Jų rekomenduojama valgyti sergant osteoporoze ir norint sulėtinti senėjimą. Jų įtraukimas į racioną užkerta kelią cholesterolio plokštelių susidarymui ir padeda išvengti diabeto.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Šprotus sutrinkite šakute. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną ir kepkite 5 minutes ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami. Tada sudėkite tarkuotas morkas, išmaišykite ir maišydami mentele kepkite dar 5 minutes. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir troškinkite daržoves dar 4 minutes. Tada leiskite joms atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Padėkite kepimo žiedą ant lėkštės. Išdėliokite bulves, sutrinkite jas šaukštu, pabarstykite druska, pipirais ir aptepkite majonezu. Sudėkite šprotų sluoksnį ir juos sutrinkite. Išdėliokite agurkus, vėl sutankinkite ir ištepkite majonezu. Tada sudėkite sluoksnį svogūnų ir morkų, sutankinkite, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir ištepkite majonezu. Ant viršaus užbarstykite tarkuotų kiaušinių, dar kartą sutankinkite, uždenkite salotas maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Kategorijos