Publikavimo data: 2025-08-18
Švelnios salotos su korėjietiškomis morkomis ir grybais
Šiuolaikiniame pasaulyje nė viena šventė neapsieina be kelių rūšių salotų ant stalo. Tačiau mažai kas žino, kad XVIII a. Europos vienuoliai šviežius ar džiovintus vijoklių, nasturtų ir rožių žiedus laikė privalomais salotų ingredientais. O Rusijoje į salotas būtinai buvo dedama ridikėlių, burokėlių, žirnių ar moliūgų. Azijos šalys į salotas būtinai įtraukdavo marinuotas šaknines daržoves ir grybus, juos ypatingai sumaišydavo ir siūlydavo rinktis iš kelių rūšių padažų.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, apkepkite įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol įgaus auksinę spalvą, ir atvėsinkite prieš ruošdami salotas.
Žingsnis 2
Ant vidutinės ugnies su dviem šaukštais augalinio aliejaus 6-7 minutes kepkite plokštelėmis supjaustytus grybus, kol gražiai paruduos.
Žingsnis 3
Iš anksto išvirtus ir nuluptus vištienos kiaušinius supjaustykite peiliu vidutinio dydžio kubeliais ir suberkite į salotinę.
Žingsnis 4
Išvirkite filė pasūdytame vandenyje, tada atvėsinkite. Atvėsusią vištienos filė supjaustykite atsitiktiniais kubeliais arba griežinėliais.
Žingsnis 5
Į gilią salotinę sudėkite keptus svogūnus, grybus, vištieną, kiaušinius ir korėjietiškas morkas. Apšlakstykite salotas majonezu ir viską gerai išmaišykite.
Kategorijos