Publikavimo data: 2024-06-09
Švelnios salotos su vyšniniais pomidorais
Ne paslaptis, kad salotos yra skanus ir dažnai sveikas patiekalas, kurį lengva ir greitai paruošti. Šio recepto sudėtyje yra produktų, kurie gali palankiai paveikti jūsų savijautą ir visą organizmą. Pavyzdžiui, krevetėse, kaip ir bet kuriose kitose jūros gėrybėse, gausu jodo, fosforo. Jose taip pat yra B grupės vitaminų ir vitaminų A, D, E.
Žingsnis 1
Vyšninius pomidorus, priklausomai nuo jų dydžio, supjaustykite į 2-4 dalis. Labai plonai supjaustykite svogūną pusžiedžiais ir kartu su pomidorais sudėkite į įkaitintą keptuvę. Tuo pat metu įkaitinkite antrą keptuvę ir alyvuogių aliejuje apie 1-2 min. kepkite krevetes. Abiejų keptuvių turinys turėtų šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 2
Nedideliame dubenyje sumaišykite visus ingredientus: salotas, pipirus, krevetes, pomidorus ir svogūnus. Įberkite druskos, pipirų pagal skonį, alyvuogių aliejaus ir vyno acto. Švelniai išmaišykite indo turinį.
Žingsnis 3
Norėdami paruošti kiaušinį, užvirkite litrą vandens. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir į vandenį įpilkite 9 % acto. Kiaušinius reikia virti atskirai, todėl iš pradžių vieną kiaušinį įpilkite į gilų indą ir iš jo išpilkite į puodą su vandeniu. Kiaušinis verdamas 2 minutes, baltymas turi būti kietas, o trynys - skystas. Išvirusį kiaušinį atsargiai išimkite iš puodo ir uždėkite ant salotų.
Kategorijos