Publikavimo data: 2025-08-18
Švelnus ančių terinas su bruknių uogiene
Terrine kilęs iš prancūzų virtuvės. Prancūzai kaip niekas kitas moka gaminti ančių mėsą, todėl antis ir Prancūzija yra neatsiejamos. Garsūs virėjai šį patiekalą laiko tarpine grandimi tarp mėsos apkepo (arba, kaip jie vadina, mėsos duonos) ir pašteto. Šį unikalų patiekalą galima paruošti mūsų virtuvėje be didelių pastangų ir įgūdžių. Šio patiekalo skonių gamą galite paįvairinti prie pagrindinių ingredientų pridėdami įvairių priedų - grybai, obuoliai, riešutai, uogos ir net uogienė šio patiekalo nesugadins.
Žingsnis 1
Supjaustykite anties filė gabalėliais ir sudėkite juos į maišytuvo dubenį. Suberkite prieskonius, pavyzdžiui, rozmariną, druską ir pipirus, ir susmulkinkite mėsą. Susmulkinkite miško grybus ir nedideliais gabalėliais supjaustykite svogūną. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir pakepinkite svogūnus, grybus. Pasūdykite ir įberkite pipirų.
Žingsnis 2
Nuluptus riešutus (graikinius riešutus) susmulkinkite ir suberkite į pakepintus grybus ir svogūnus. Morkas supjaustykite apskritimais. Česnaką susmulkinkite griežinėliais arba perbraukite per presą. Sudėkite susmulkintus produktus į keptuvę ir pakepinkite. Obuolį supjaustykite kubeliais ir įmaišykite į kepamą masę. Atidėkite į šalį, kad atvėstų.
Žingsnis 3
Norėdami paruošti bešamelio padažą, ištirpinkite sviestą katilėlyje arba puode sunkiu dugnu ir persijokite miltus. Kepkite apie 2 minutes, tada supilkite pieną ir užvirinkite. Į karštą mišinį suberkite cinamoną, muskatą, druską ir pipirus. Mišinį virkite apie 20 minučių, kol sutirštės (jis turi būti tirštos grietinės konsistencijos).
Žingsnis 4
Į faršą sudėkite pakepintus ingredientus (svogūnus, grybus, morkas, obuolius, riešutus, česnakus). Taip pat į dubenėlį įmeskite česnako (priklauso nuo to, kaip jį mėgstate, bet šiame variante pakanka vienos skiltelės), žolelių. Viską susmulkinkite blenderiu dubenyje. Paruoštą faršą perkelkite į dubenį, supilkite į jį padažą ir bruknių uogienę. Viską gerai išmaišykite. Išmaišytą masę sudėkite į paruoštą kepimo formą. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių pagal Celsijų, įdėkite formą su faršu į įkaitintą orkaitę ir kepkite valandą.
Kategorijos