Švelnus ančių terinas su bruknių uogiene pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Švelnus ančių terinas su bruknių uogiene

Terrine kilęs iš prancūzų virtuvės. Prancūzai kaip niekas kitas moka gaminti ančių mėsą, todėl antis ir Prancūzija yra neatsiejamos. Garsūs virėjai šį patiekalą laiko tarpine grandimi tarp mėsos apkepo (arba, kaip jie vadina, mėsos duonos) ir pašteto. Šį unikalų patiekalą galima paruošti mūsų virtuvėje be didelių pastangų ir įgūdžių. Šio patiekalo skonių gamą galite paįvairinti prie pagrindinių ingredientų pridėdami įvairių priedų - grybai, obuoliai, riešutai, uogos ir net uogienė šio patiekalo nesugadins.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
164 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.9/5 (21 bal.)

Žingsnis 1

Švelnus ančių terinas su bruknių uogiene Žingsnis 1
Supjaustykite anties filė gabalėliais ir sudėkite juos į maišytuvo dubenį. Suberkite prieskonius, pavyzdžiui, rozmariną, druską ir pipirus, ir susmulkinkite mėsą. Susmulkinkite miško grybus ir nedideliais gabalėliais supjaustykite svogūną. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir pakepinkite svogūnus, grybus. Pasūdykite ir įberkite pipirų.

Žingsnis 2

Švelnus ančių terinas su bruknių uogiene Žingsnis 2
Nuluptus riešutus (graikinius riešutus) susmulkinkite ir suberkite į pakepintus grybus ir svogūnus. Morkas supjaustykite apskritimais. Česnaką susmulkinkite griežinėliais arba perbraukite per presą. Sudėkite susmulkintus produktus į keptuvę ir pakepinkite. Obuolį supjaustykite kubeliais ir įmaišykite į kepamą masę. Atidėkite į šalį, kad atvėstų.

Žingsnis 3

Švelnus ančių terinas su bruknių uogiene Žingsnis 3
Norėdami paruošti bešamelio padažą, ištirpinkite sviestą katilėlyje arba puode sunkiu dugnu ir persijokite miltus. Kepkite apie 2 minutes, tada supilkite pieną ir užvirinkite. Į karštą mišinį suberkite cinamoną, muskatą, druską ir pipirus. Mišinį virkite apie 20 minučių, kol sutirštės (jis turi būti tirštos grietinės konsistencijos).

Žingsnis 4

Švelnus ančių terinas su bruknių uogiene Žingsnis 4
Į faršą sudėkite pakepintus ingredientus (svogūnus, grybus, morkas, obuolius, riešutus, česnakus). Taip pat į dubenėlį įmeskite česnako (priklauso nuo to, kaip jį mėgstate, bet šiame variante pakanka vienos skiltelės), žolelių. Viską susmulkinkite blenderiu dubenyje. Paruoštą faršą perkelkite į dubenį, supilkite į jį padažą ir bruknių uogienę. Viską gerai išmaišykite. Išmaišytą masę sudėkite į paruoštą kepimo formą. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių pagal Celsijų, įdėkite formą su faršu į įkaitintą orkaitę ir kepkite valandą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
česnakiniai užkandžiai, receptų knyga, namų receptai, terrine, jūsų receptai, mėsos paštetai, česnakų sezonas, žaliasis sezonas, yra bendrų alergenų., įspūdingas receptas, mėsos ir paukštienos užkandžiai, užkandžiai

Kategorijos