Publikavimo data: 2025-08-20
Švelnūs blyneliai be glitimo ir laktozės
Blynai - tradicinis slavų patiekalas, mėgstamas dėl savo universalumo ir puikaus skonio. Yra daugybė blynų receptų, tinkančių kiekvienam skoniui, kiekvienai progai ir įvairiems deriniams. Blynai gali būti saldūs ir sūrūs, švieži ir mieliniai, su įdaru ir be jo, kepti ir nekepti. Paprastai blynai gaminami iš kvietinių arba ruginių miltų, su pienu arba vandeniu. Tačiau jei neturite glitimo ir laktozės arba tiesiog norite išbandyti naują skonį, blynus gaminkite su sojų pienu, o vietoj kvietinių miltų naudokite kukurūzų ir grikių miltus.
Žingsnis 1
Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir vaniliną ir plakite apie 2 minutes, kol taps lengvi ir purūs. Į dubenį supilkite pusę pieno ir gerai išmaišykite. Tada suberkite kukurūzų miltus, išmaišykite, suberkite grikių miltus ir nedideliu greičiu išminkykite tirštą tešlą. Plona srovele supilkite likusį pieną, nuolat maišydami - tešla turi būti gana skysta, laisvai tekėti nuo plaktuvo. Galiausiai į dubenį supilkite augalinį aliejų ir dar kartą išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Prieš kepdami pirmąjį blyną įkaitinkite maždaug 20 cm skersmens keptuvę ir lengvai patepkite augaliniu aliejumi. Keptuve arba dideliu šaukštu į keptuvę įpilkite šiek tiek skystos tešlos ir paskleiskite ją ant keptuvės dugno, šiek tiek pakreipdami į skirtingas puses. Jei reikia, įpilkite dar šiek tiek tešlos, kad visiškai padengtų keptuvės dugną. Kiekvieną blyną kepkite, kol taps auksinis, tada apverskite mentele ir kepkite kitą pusę apie 1 minutę. Iškepkite visus blynus, sudėdami juos į krūvą lėkštėje. Patiekite karštus.
Kategorijos