Publikavimo data: 2025-08-20
Švelnūs cukinijomis įdaryti kopūstai
Švelnūs kopūstai su cukinijų įdaru - tai patiekalas, kurį sudaro malta kiauliena ir jautiena, cukinija, ryžiai, pomidorai, česnakai, petražolės, grietinė, kečupas, druska ir pipirai pagal skonį. Kadangi gaminant šį patiekalą naudojamos cukinijos, jis būna švelnus ir sūrus. O maltos kiaulienos ir jautienos bei ryžių įdaras padaro patiekalą sotų ir skanų.
Žingsnis 1
Cukiniją supjaustykite plonais pailgais griežinėliais išilgai daržovių skustuku arba peiliu, šiek tiek pasūdykite ir palikite 10 minučių.
Žingsnis 2
Ryžius 5 minutes virkite pasūdytame vandenyje. Susmulkinkite cukinijų atraižas blenderiu. Pomidorus sutarkuokite stambia tarka. Smulkiai sukapokite petražoles ir česnaką. Dubenyje sumaišykite maltą mėsą, virtus ryžius, smulkintas daržoves: cukiniją, pomidorus, česnakus ir prieskonines žoleles. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Ant paruoštos cukinijų plokštelės dėkite šiek tiek paruošto įdaro ir susukite. Taip suvyniokite visas cukinijų plokšteles.
Žingsnis 4
Paruoštus cukinijomis įdarytus kopūstus sudėkite į kepimo indą. Atskirame inde sumaišykite 200 ml vandens, grietinę ir kečupą, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir mišiniu užpilkite įdarytus kopūstus. Uždenkite formą folija ir siųskite kepti į 180 C temperatūrą 35-40 min. Patiekalą patiekite į stalą.
Kategorijos