Publikavimo data: 2025-08-17
Švelnūs gavėnios obuolių blyneliai
Blyneliai - tai švelnus ir skanus patiekalas, kuris pradžiugins jus ir jūsų artimuosius per pusryčius. Blyneliai nėra per ploni, nes tešloje yra obuolių. Be to, receptas labai paprastas ir greitas. Jiems paruošti nereikės daug laiko, tačiau užkandis išeis minkštas, sotus ir maistingas. Blynelius galima patiekti ir vienus, ir su bet kokiu saldžiu padažu ar grietine.
Žingsnis 1
Supilkite mineralinį vandenį į gilų dubenį ir suberkite granuliuotą cukrų. Mineralinis vanduo tuoj pat pradės aktyviai burbuliuoti. Norėdami pagerinti blynų skonį, įberkite žiupsnelį druskos.
Žingsnis 2
Į mišinį supilkite 3 valgomuosius šaukštus saulėgrąžų aliejaus. Likusio aliejaus reikės kepimui.
Žingsnis 3
Į tešlą persijokite du trečdalius viso grūdo kvietinių miltų ir išmaišykite plaktuvu iki vientisos masės. Leiskite tešlai 10 minučių pailsėti.
Žingsnis 4
Tuo tarpu obuolius kepkite mikrobangų krosnelėje 5-7 minutes (kol suminkštės) arba orkaitėje maksimalioje temperatūroje. Iškeptus obuolius šiek tiek atvėsinkite ir, pašalinę žievelę bei sėklalizdžius, minkštimą sutrinkite šakute.
Žingsnis 5
Išmaišykite gautą tešlą ir iš likusių miltų ją išplakite iki skystos būsenos, būdingos klasikinei blynų tešlai.
Žingsnis 6
Kepkite liesus obuolių blynus ant įkaitintos keptuvės, geriausia su nelimpančia danga, lengvai patepdami ją aliejumi kas 2-3 blynus. Kiekvieną blyną kepkite, kol paruduos iš abiejų pusių.
Kategorijos