Publikavimo data: 2025-08-19
Švelnūs grybai su lydytu sūriu
Šampinjonai yra pirmieji Rusijoje ir pasaulyje populiariai auginami grybai. XVIII-XIX a. jie buvo laikomi delikatesu, grybų pavadinimas prancūziškas, o italai pirmieji pradėjo valgyti šampinjonus. Grybai dažnai vartojami bronchitui, diabetui, hepatitui ir tuberkuliozei gydyti.
Žingsnis 1
Nuo grybų kepurėlių atskirkite kotelius ir supjaustykite mažais kubeliais. Smulkiai supjaustykite svogūną. Iš pomidorų pašalinkite skysčio perteklių ir kauliukus, tada smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę su trupučiu saulėgrąžų aliejaus, sudėkite svogūną, kepkite, kol jis taps auksinis, tada į svogūną sudėkite griežinėliais supjaustytas grybų kojeles. Apkepkite grybus, tada supilkite grietinę ir troškinkite ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštės.
Žingsnis 3
Kai padažas sutirštės, sudėkite supjaustytus pomidorus, pagal skonį įberkite druskos, išmaišykite iki vientisos masės ir išjunkite viryklę, palikite padažą porai minučių.
Žingsnis 4
Paimkite kepimo indą ir patepkite jį trupučiu augalinio aliejaus. Į formą sudėkite grybų kepurėles ir jas pasūdykite. Į kepurėlių vidų šaukštu įpilkite grybų padažo.
Žingsnis 5
Įkaitinkite orkaitę iki 220°. Ant įdarytų kepurėlių uždėkite lydyto sūrio griežinėlių, įdėkite formą su grybais į orkaitę ir kepkite 15 minučių.
Kategorijos