Švelnūs grybai su lydytu sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Švelnūs grybai su lydytu sūriu

Šampinjonai yra pirmieji Rusijoje ir pasaulyje populiariai auginami grybai. XVIII-XIX a. jie buvo laikomi delikatesu, grybų pavadinimas prancūziškas, o italai pirmieji pradėjo valgyti šampinjonus. Grybai dažnai vartojami bronchitui, diabetui, hepatitui ir tuberkuliozei gydyti.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
73 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.05/5 (22 bal.)

Žingsnis 1

Švelnūs grybai su lydytu sūriu Žingsnis 1
Nuo grybų kepurėlių atskirkite kotelius ir supjaustykite mažais kubeliais. Smulkiai supjaustykite svogūną. Iš pomidorų pašalinkite skysčio perteklių ir kauliukus, tada smulkiai supjaustykite.

Žingsnis 2

Švelnūs grybai su lydytu sūriu Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę su trupučiu saulėgrąžų aliejaus, sudėkite svogūną, kepkite, kol jis taps auksinis, tada į svogūną sudėkite griežinėliais supjaustytas grybų kojeles. Apkepkite grybus, tada supilkite grietinę ir troškinkite ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštės.

Žingsnis 3

Švelnūs grybai su lydytu sūriu Žingsnis 3
Kai padažas sutirštės, sudėkite supjaustytus pomidorus, pagal skonį įberkite druskos, išmaišykite iki vientisos masės ir išjunkite viryklę, palikite padažą porai minučių.

Žingsnis 4

Švelnūs grybai su lydytu sūriu Žingsnis 4
Paimkite kepimo indą ir patepkite jį trupučiu augalinio aliejaus. Į formą sudėkite grybų kepurėles ir jas pasūdykite. Į kepurėlių vidų šaukštu įpilkite grybų padažo.

Žingsnis 5

Švelnūs grybai su lydytu sūriu Žingsnis 5
Įkaitinkite orkaitę iki 220°. Ant įdarytų kepurėlių uždėkite lydyto sūrio griežinėlių, įdėkite formą su grybais į orkaitę ir kepkite 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltiniai antrieji patiekalai, grybų patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, užkandis, julienas, tartaletės, naujametiniai užkandžiai, karšti naujametiniai patiekalai, receptų knyga, grybų tartaletės, vakarienė su vištienos filė, julienas su grybais

Kategorijos