Publikavimo data: 2024-09-14
Švelnūs įdaryti kopūstai
Skaniausias mano kada nors gamintas ir valgytas įdarytas kopūstas. Receptas paprastas. O kiek malonumo iš jo gausite, kai iš savo šeimos narių išgirsite brangų "skanu".
Žingsnis 1
Paruoškite faršą: sumaišykite maltą mėsą, pusiau virtus ryžius, ketvirčiais pjaustytą svogūną ir prieskonius.
Žingsnis 2
Padažui: supjaustykite svogūną ir morkas, pagardinkite druska ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite neluptus pomidorus arba pomidorų pastą, susmulkintą česnaką, šaukštą miltų, išmaišykite. Pabaigoje įdėkite 3 valgomuosius šaukštus grietinės. Šiek tiek troškinkite. Blenderiu paverskite į vientisą masę, riebesnę nei grietinė.
Žingsnis 3
Paruoškite kopūstus. Puode užvirinkite vandenį. Viršutinius lapus, kuriuos galima lengvai išimti, 1-2 min. įdėkite į verdantį vandenį, o išėmę padėkite po šaltu vandeniu. Tada sudėkite ant sausų rankšluosčių, kad susigertų vanduo. Likusią šakelę 3 minutėms panardinkite į vandenį, tada po šaltu vandeniu ir atskirkite lapus po vieną, procesą pakartokite su šaltu vandeniu ir sausais rankšluosčiais.
Žingsnis 4
Suvyniokite įdarą į lapus.
Žingsnis 5
Sudėkite į kepimo indą, įmeskite lauro lapus, užpilkite padažą ant įdarytų kopūstų taip, kad apsemtų visus įdarytus kopūstus. Niekuo neuždenkite ir neuždenkite.
Žingsnis 6
Dėkite į 200 °C temperatūros orkaitę pusvalandžiui.
Kategorijos