Publikavimo data: 2025-08-18
Švelnūs įdaryti kopūstai su kuskusu
Įdaryti kopūstai yra labai populiarus antrasis patiekalas. Klasikinio recepto įdaras yra sotus ir kaloringas. Naudojant kuskusą, maltą vištieną ir žaliuosius žirnelius, kopūstai tapo dietiniu patiekalu.
Žingsnis 1
Maltą vištieną sudėkite į dubenį ir paruoškite įdarą, suberkite žalią kuskusą ir žirnelius. Svogūnus ir morkas supjaustykite nedideliais kubeliais ir pakepinkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus, kol svogūnai taps skaidrūs, o morkos - minkštos. Apkeptas daržoves kartu su keptuvėje esančiu aliejumi perkelkite į faršą, pasūdykite, užpilkite 200 ml šalto virinto vandens. Kruopščiai išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą kopūstų lapams paruošti.
Žingsnis 2
Iš kopūstų išpjaukite kietąją šerdį. Dideliame puode užvirinkite vandenį ir įdėkite kopūsto galvą, viršutiniai lapai palaipsniui suminkštės ir lengvai atsiskirs, juos reikės nupjauti. Taip paruoškite tiek kopūstų lapų, kiek reikia, atsižvelgdami į maltos mėsos kiekį ir kopūstų dydį. Didelį lapą padalykite per pusę. Tada ant kopūsto lapo dėkite šiek tiek faršo ir suvyniokite įdarytą kopūstą. Paruoštą įdarytą kopūstą sudėkite į didelį platų puodą.
Žingsnis 3
Norėdami paruošti padažą, kuriame bus troškinami kopūstai, sumaišykite pomidorų pastą, grietinę, druską ir maltus juoduosius pipirus, supilkite 500 ml vandens ir išmaišykite iki vientisos masės. Gautą mišinį supilkite į puodą ir uždenkite dangčiu, pasiųskite į stiprią ugnį, o kai užvirs, sumažinkite ją iki minimalios ir troškinkite įdarytus kopūstus apie 40 minučių, kol visiškai išvirs.
Kategorijos