Publikavimo data: 2025-08-17
Švelnus ir sultingas tingus samosa
Samsa yra trikampis mėsos pyragas iš tešlos su žaliu įdaru viduje. Tešlą galite pasigaminti patys, tačiau norint greitai paruošti, geriau naudoti sluoksniuotą tešlą. Sluoksniuota tešla ne tik suteiks išskirtinę gražią išvaizdą jūsų pyragėliams, bet ir išsaugos įdaro skonines savybes, suteiks malonų švelnios plutelės traškumą ir subtilų gardų skonį.
Žingsnis 1
Svogūnus ir bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite mažais kubeliais. Jei norite, bulves galite sutrinti ir palikti atvėsti.
Žingsnis 2
Į atskirą dubenį sudėkite maltą mėsą, sumaišykite su svogūnais ir bulvėmis. Kruopščiai išmaišykite, kad mišinys būtų vientisos konsistencijos, be gumulėlių.
Žingsnis 3
Pagal skonį į mišinį įberkite druskos, pipirų ir mėgstamų prieskonių. Svarbu nepadauginti, kad pyragėliai nebūtų aštrūs ir ilgai išlaikytų savo skonį. Įdarą palikite žalią. Mėsos kepti nereikia.
Žingsnis 4
Kai įdaras bus paruoštas, paruoškite sluoksniuotą tešlą ir suberkite miltus. Tešlą iškočiokite, pabarstykite miltais, kad neliptų, supjaustykite nedideliais kvadratėliais ir pradėkite dėti įdarą.
Žingsnis 5
Įdarą nedidelėmis porcijomis paskirstykite ant kvadrato. Tada tešlos kvadratą sulenkite į trikampį. Šonus gerai suspauskite, kad įdaras neišbėgtų. Dėkite trikampėlius siūle žemyn ant kepimo skardos. Aptepkite pyragėlius kiaušiniu, pienu arba vandeniu ir apibarstykite sezamo sėklomis. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos