Publikavimo data: 2024-06-15
Švelnus jautienos kepenų paštetas
Jautienos kepenys pagal maistinę vertę pirmauja tarp panašių produktų. Jos turi daugiau aminorūgščių, mineralinių medžiagų ir vitaminų, todėl 100 g produkto papildo maždaug 10 jų paros dozę. Be kita ko, jos lenkia kitų rūšių kepenis ir skonio atžvilgiu. Jas galima virti su daržovėmis, bulvėmis, košėmis. Pateiktame variante tai yra skanus paštetas, kuris prireikus padės kaip visavertis patiekalas ir kaip užtepėlė ant duonos.
Žingsnis 1
Kepenis supjaustykite atsitiktiniais gabalėliais. Apkepkite jas augaliniame aliejuje iš visų pusių. Susmulkinkite svogūną ir pakepinkite jį kartu su kepenimis.
Žingsnis 2
Kepenis, svogūną, virtas morkas ir sviestą sudėkite į blenderio dubenį. Sumaišykite iki pašteto. Pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite į stiklinį indą ir padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos