Publikavimo data: 2025-08-18
Švelnus jautienos liežuvio paštetas
Jautienos liežuvis laikomas delikatesiniu mėsos gaminiu. Jis naudojamas sriuboms, antriesiems patiekalams, užkandžiams, salotoms, taip pat puikiai tinka paštetams gaminti. Paštetui geriau naudoti veršienos liežuvį. Jis yra minkštesnės tekstūros ir ne tokio aštraus kvapo. Paruoštas patiekalas būna švelnios konsistencijos, o paštetą galima patiekti ant pyragėlių, duonos, skrebučių ir virtų kiaušinių.
Žingsnis 1
Nuplautą jautienos liežuvį sudėkite į gilaus puodo dugną ir užpilkite vandeniu. Įdėkite ¼ svogūno, lauro lapą, morkas ir pipirų grūdelius. Palikite virti 180 minučių.
Žingsnis 2
Kai liežuvis išvirs, ištraukite jį iš sultinio žnyplėmis arba šakute ir perliekite šaltu vandeniu, kad atvėstų. Aštriu peiliu atsargiai nulupkite liežuvį.
Žingsnis 3
Likusį svogūną smulkiai supjaustykite ir sudėkite į gerai įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepkite 5-7 minutes ant silpnos ugnies, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Supjaustykite liežuvį gabaliukais ir sumaišykite su sviestu, pakepintais svogūnais, įpilkite sojų padažo ir muskato riešuto, pagardinkite pagal skonį. Visus ingredientus suplakite trintuvu iki kreminės pašteto konsistencijos.
Kategorijos