Publikavimo data: 2024-10-12
Švelnus jautienos liežuvio užkandis su česnakiniu padažu
Kadangi liežuvyje yra daug geležies, jis rekomenduojamas nusilpusiems žmonėms. Sveikai besimaitinantiems žmonėms tai tiesiog skanus patiekalas su švelnia mėsa. Liežuvis priskiriamas delikatesinei mėsai ir pirmai subproduktų kategorijai. Iš jo galima pasigaminti daugybę patiekalų įvairioms progoms. Ypač jis skanus su česnakų ir majonezo padažu. Tiesa, teks pasivarginti tinkamai paruošti patį subproduktą, kurį reikia kruopščiai apdoroti, tačiau patiekalas to vertas.
Žingsnis 1
Liežuvį panardinkite į verdantį vandenį ir virkite pusvalandį. Išimkite iš sultinio ir 5 minutes palaikykite šaltame vandenyje. Po to nuo liežuvio pašalinkite viršutinį kietą sluoksnį. Įdėkite jį į švarų verdantį vandenį ir virkite 60 minučių. Įdėkite svogūnus, morkas, išmeskite lauro lapą ir pipirų grūdelius. Pasūdykite ir virkite dar tiek pat laiko. Išjunkite ugnį ir palikite liežuvį atvėsti, neišimdami jo iš sultinio.
Žingsnis 2
Susmulkinkite česnaką ir sumaišykite su majonezu. Virtą liežuvį supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais.
Kategorijos