Publikavimo data: 2025-08-20
Švelnūs julienai su grybais ir vištiena
Yra įvairių džiūvėsių variantų, bet šis man labiausiai patinka ir skanu, šį receptą gaminu jau kelerius metus.
Žingsnis 1
Suberkite miltus, druską, kiaušinį, ištirpintą sviestą ir užminkykite tešlą.
Žingsnis 2
Tešlą paskleiskite ant kepimo skardos su šonais ir siųskite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 minučių.
Žingsnis 3
Vištienos krūtinėlę supjaustykite mažais kubeliais. Į įkaitintą keptuvę įpilkite 2-3 šaukštus saulėgrąžų aliejaus, sudėkite krūtinėlę, įberkite druskos. Kepkite 3-5 min.
Žingsnis 4
Tuo tarpu pievagrybius supjaustykite griežinėliais, sudėkite į vištienos krūtinėlę, uždenkite dangčiu.
Žingsnis 5
Į keptuvę suberkite griežinėliais supjaustytus svogūnus ir palikite troškintis 20 minučių.
Žingsnis 6
Tada pagal skonį įmaišykite grietinės, druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite, užvirinkite ir sumažinkite ugnį.
Žingsnis 7
Suberkite miltus, išmaišykite, kad neliktų gumuliukų, po 2-3 minučių išjunkite.
Žingsnis 8
Užpildykite skardą tešlos pagrindu su vištienos ir grybų mišiniu ir siųskite į orkaitę 10 minučių.
Žingsnis 9
Išimkite džiūvėsėlius iš orkaitės, pabarstykite tarkuotu sūriu ir dėkite atgal į orkaitę 5-7 minutėms.
Kategorijos