Publikavimo data: 2025-08-18
Švelnus julienas
Puikus užkandis kiekvienai dienai ir šventiniam stalui.
Žingsnis 1
Kol ruošiame visus ingredientus, įjunkite 180 laipsnių orkaitę, nuplaukite ir supjaustykite bulves bei vištieną.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite griežinėliais arba kubeliais ir kepkite augaliniame aliejuje apie 10-15 minučių, kol iškeps, šiek tiek pasūdykite.
Žingsnis 3
Grybus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 4
Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną ir česnaką ir 2-3 minutes pakepinkite svieste.
Žingsnis 5
Sudėkite grybus prie svogūnų ir česnakų ir troškinkite, kol išgaruos visas vanduo, apie 5-7 minutes.
Žingsnis 6
Supjaustykite filė ir kepkite ją svieste apie 10-15 minučių.
Žingsnis 7
Atskiroje sausoje keptuvėje 1-2 minutes pakepinkite miltus.
Žingsnis 8
Į miltus supilkite grietinėlę ir pieną, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
Žingsnis 9
Padažą įmaišykite į filė ir grybus ir troškinkite apie 3-5 minutes.
Žingsnis 10
Į formą sudėkite bulves.
Žingsnis 11
Užpilkite bulves padažu ir ant filė bei grybų užberkite tarkuoto sūrio.
Kategorijos