Publikavimo data: 2025-08-18
Švelnus kalakutienos terinas su džiovintomis slyvomis ir pistacijomis
Šį išskirtinį prancūzų virtuvės patiekalą iš tikrųjų nėra taip sunku paruošti. Svarbiausia atidžiai pasirinkti ingredientų derinį ir laikytis gaminimo technikos. Būtent tai ir padarėme, kai paruošėme šį švelnų ir skanų kalakutienos ir džiovintų slyvų teriną, kurį pagardinome pistacijomis.
Žingsnis 1
Sudėkite džiovintas slyvas į puodą ir užpilkite vynu. Užvirinkite, išjunkite ir palikite atvėsti. Pistacijas susmulkinkite bet kokiu pageidaujamu būdu.
Žingsnis 2
Mėsą supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į maišytuvą. Į blenderį suberkite svogūną, druską ir pipirus. Sumalkite kalakutieną ir svogūną iki vientisos masės. Vietoj blenderio galite naudoti mėsmalę.
Žingsnis 3
Į maltą mėsą įmuškite kiaušinius ir grietinėlę ir išmaišykite. Išimkite džiovintas slyvas iš vyno ir jas susmulkinkite. Sudėkite jas kartu su pistacijomis į blenderį ir dar kartą gerai išmaišykite faršą.
Žingsnis 4
Sudėkite kalakutienos mišinį į kepimo indą ir išlyginkite paviršių. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje maždaug 50 minučių. Patikrinkite, ar kepinys iškepęs, į formos vidurį smeigdami iešmą.
Žingsnis 5
Atvėsinkite teriną kambario temperatūroje, tada įdėkite jį į šaldytuvą 4 valandoms, o geriausia - per naktį. Taip bus lengviau pjaustyti.
Kategorijos