Švelnus kalakutienos terinas su džiovintomis slyvomis ir pistacijomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Švelnus kalakutienos terinas su džiovintomis slyvomis ir pistacijomis

Šį išskirtinį prancūzų virtuvės patiekalą iš tikrųjų nėra taip sunku paruošti. Svarbiausia atidžiai pasirinkti ingredientų derinį ir laikytis gaminimo technikos. Būtent tai ir padarėme, kai paruošėme šį švelnų ir skanų kalakutienos ir džiovintų slyvų teriną, kurį pagardinome pistacijomis.
Gaminimo laikas
350 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
192 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.2/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Švelnus kalakutienos terinas su džiovintomis slyvomis ir pistacijomis Žingsnis 1
Sudėkite džiovintas slyvas į puodą ir užpilkite vynu. Užvirinkite, išjunkite ir palikite atvėsti. Pistacijas susmulkinkite bet kokiu pageidaujamu būdu.

Žingsnis 2

Švelnus kalakutienos terinas su džiovintomis slyvomis ir pistacijomis Žingsnis 2
Mėsą supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į maišytuvą. Į blenderį suberkite svogūną, druską ir pipirus. Sumalkite kalakutieną ir svogūną iki vientisos masės. Vietoj blenderio galite naudoti mėsmalę.

Žingsnis 3

Švelnus kalakutienos terinas su džiovintomis slyvomis ir pistacijomis Žingsnis 3
Į maltą mėsą įmuškite kiaušinius ir grietinėlę ir išmaišykite. Išimkite džiovintas slyvas iš vyno ir jas susmulkinkite. Sudėkite jas kartu su pistacijomis į blenderį ir dar kartą gerai išmaišykite faršą.

Žingsnis 4

Švelnus kalakutienos terinas su džiovintomis slyvomis ir pistacijomis Žingsnis 4
Sudėkite kalakutienos mišinį į kepimo indą ir išlyginkite paviršių. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje maždaug 50 minučių. Patikrinkite, ar kepinys iškepęs, į formos vidurį smeigdami iešmą.

Žingsnis 5

Švelnus kalakutienos terinas su džiovintomis slyvomis ir pistacijomis Žingsnis 5
Atvėsinkite teriną kambario temperatūroje, tada įdėkite jį į šaldytuvą 4 valandoms, o geriausia - per naktį. Taip bus lengviau pjaustyti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
česnakiniai užkandžiai, receptų knyga, namų receptai, terrine, jūsų receptai, mėsos paštetai, česnakų sezonas, žaliasis sezonas, yra bendrų alergenų., įspūdingas receptas, mėsos ir paukštienos užkandžiai, užkandžiai

Kategorijos