Švelnūs kalmarai su baklažanais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Švelnūs kalmarai su baklažanais

Kalmarai, baklažanai, pomidorai, česnakai šiame patiekale sudaro lengvumo, skonio ir naudos tandemą. Jūros gėrybėse gausu baltymų, vitaminų ir mineralų, jose daug kalio ir nėra cholesterolio. Į baklažanų sudėtį įeina karotinas ir organizmui naudingiausių ir reikalingiausių mineralų rinkinys. Česnakas patiekalo sudėtį papildo alicinu - galingu antioksidantu.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
144 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.75/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Švelnūs kalmarai su baklažanais Žingsnis 1
Baklažaną perpjaukite išilgai į penkias skilteles, pasūdykite ir palikite pastovėti apie 10 minučių, kad pasišalintų kartumas. Tada nuspauskite susidariusias sultis ir nusausinkite griežinėlius popieriniu rankšluosčiu. Baklažanus kepkite ant grilio keptuvės, apšlakstydami alyvuogių aliejumi.

Žingsnis 2

Švelnūs kalmarai su baklažanais Žingsnis 2
Supjaustykite daržoves. Mažus pomidorus supjaustykite į 4 dalis, didelius pomidorus - į 8 dalis, svogūnus - pusžiedžiais, kiaušinius - mažais kubeliais, keptus baklažanus - vidutinio dydžio kubeliais.

Žingsnis 3

Švelnūs kalmarai su baklažanais Žingsnis 3
Visus būsimo patiekalo ingredientus perkelkite į indą su kalmarais, įpilkite į juos majonezo, taip pat česnaką, pertrintą per česnakų presą. Viską sumaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos