Publikavimo data: 2024-05-19
Švelnūs kalmarai su baklažanais
Kalmarai, baklažanai, pomidorai, česnakai šiame patiekale sudaro lengvumo, skonio ir naudos tandemą. Jūros gėrybėse gausu baltymų, vitaminų ir mineralų, jose daug kalio ir nėra cholesterolio. Į baklažanų sudėtį įeina karotinas ir organizmui naudingiausių ir reikalingiausių mineralų rinkinys. Česnakas patiekalo sudėtį papildo alicinu - galingu antioksidantu.
Žingsnis 1
Baklažaną perpjaukite išilgai į penkias skilteles, pasūdykite ir palikite pastovėti apie 10 minučių, kad pasišalintų kartumas. Tada nuspauskite susidariusias sultis ir nusausinkite griežinėlius popieriniu rankšluosčiu. Baklažanus kepkite ant grilio keptuvės, apšlakstydami alyvuogių aliejumi.
Žingsnis 2
Supjaustykite daržoves. Mažus pomidorus supjaustykite į 4 dalis, didelius pomidorus - į 8 dalis, svogūnus - pusžiedžiais, kiaušinius - mažais kubeliais, keptus baklažanus - vidutinio dydžio kubeliais.
Žingsnis 3
Visus būsimo patiekalo ingredientus perkelkite į indą su kalmarais, įpilkite į juos majonezo, taip pat česnaką, pertrintą per česnakų presą. Viską sumaišykite.
Kategorijos