Publikavimo data: 2024-05-19
Švelnūs kalmarai su ryžių makaronais
Šiame patiekale kalmarai gerai dera su ryžių makaronais, krevetėmis, daržovėmis ir prieskoniais. Puikų jūros gėrybių skonį pabrėžia salierai, austrių padažas ir alyvuogių aliejus. Ryžių makaronai, kaip antrasis pagrindinis ingredientas, yra vitamino E šaltinis, kuris kaip antioksidantas gerina ląstelių mitybą ir stiprina mūsų kraujagyslių sieneles. Kalmaruose taip pat yra daug mūsų ląstelių statybinės medžiagos - baltymų.
Žingsnis 1
Raudonąjį svogūną supjaustykite pusžiedžiais, pomidorus, salierą, papriką supjaustykite kubeliais, žaliąjį svogūną - juostelėmis.
Žingsnis 2
Gerai įkaitintoje keptuvėje alyvuogių aliejuje 2 minutes pakepinkite kalmarus, tada sudėkite krevetes ir kepkite dar 3 minutes.
Žingsnis 3
Ryžių makaronus virkite 5 minutes, sumaišykite visus ingredientus, įpilkite austrių padažo, laimo sulčių.
Kategorijos