Švelnus keptas karpių paštetas su traškia sūrio plutele pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Švelnus keptas karpių paštetas su traškia sūrio plutele

Švelnus keptas karpio paštetas su traškia sūrio plutele - europietiškas patiekalas. Pirmą kartą paštetas pradėtas gaminti XIX a., tada jis buvo gaminamas iš kepenų. Šiais laikais paštetai gaminami iš mėsos, kepenų, žuvies, daržovių ir daugelio kitų produktų. Daugelis paštetų pradėti termiškai apdoroti, kad būtų sunaikinti įvairūs mikrobai ir taip sutirštinta pašteto struktūra.
Gaminimo laikas
350 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
148 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.82/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Švelnus keptas karpių paštetas su traškia sūrio plutele Žingsnis 1
Virtą karpio filė sumalkite smulkia mėsmale ir perkelkite į gilų indą. Į ją pagal skonį įpilkite grietinės ir prieskonių. Viską gerai išmaišykite. Svogūnus ir morkas supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.

Žingsnis 2

Švelnus keptas karpių paštetas su traškia sūrio plutele Žingsnis 2
Supjaustytus svogūnus ir morkas sudėkite į puodą, užpilkite 300 ml vandens, suberkite prieskonius ir lauro lapą. Troškinkite apie 20-30 minučių. Išimkite lauro lapą, sudėkite maltą mėsą ir troškinkite dar 30 minučių, retkarčiais pamaišydami.

Žingsnis 3

Švelnus keptas karpių paštetas su traškia sūrio plutele Žingsnis 3
Duonos trupinius supjaustykite nedideliais gabalėliais ir supilkite pieną. Duoną sumalkite mėsmale ir sumaišykite su malta mėsa. Įdėkite vištienos kiaušinių, 100 g sviesto ir prieskonių pagal skonį. Troškinkite dar 10 minučių.

Žingsnis 4

Švelnus keptas karpių paštetas su traškia sūrio plutele Žingsnis 4
Kepimo formeles ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais ir padalykite į formeles. Kepkite 30 minučių 180 °C temperatūroje. Išimkite, apibarstykite sūriu ir kepkite dar 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
virti patiekalai, užkandžiai, paštetai, šalti užkandžiai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, mažai kalorijų, žalumynų sezonas, morkų sezonas, užkandžiai su žuvimi, žuvies paštetai, receptų knyga, paštetai su morkomis

Kategorijos