Publikavimo data: 2025-08-18
Švelnus keptas karpių paštetas su traškia sūrio plutele
Švelnus keptas karpio paštetas su traškia sūrio plutele - europietiškas patiekalas. Pirmą kartą paštetas pradėtas gaminti XIX a., tada jis buvo gaminamas iš kepenų. Šiais laikais paštetai gaminami iš mėsos, kepenų, žuvies, daržovių ir daugelio kitų produktų. Daugelis paštetų pradėti termiškai apdoroti, kad būtų sunaikinti įvairūs mikrobai ir taip sutirštinta pašteto struktūra.
Žingsnis 1
Virtą karpio filė sumalkite smulkia mėsmale ir perkelkite į gilų indą. Į ją pagal skonį įpilkite grietinės ir prieskonių. Viską gerai išmaišykite. Svogūnus ir morkas supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 2
Supjaustytus svogūnus ir morkas sudėkite į puodą, užpilkite 300 ml vandens, suberkite prieskonius ir lauro lapą. Troškinkite apie 20-30 minučių. Išimkite lauro lapą, sudėkite maltą mėsą ir troškinkite dar 30 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 3
Duonos trupinius supjaustykite nedideliais gabalėliais ir supilkite pieną. Duoną sumalkite mėsmale ir sumaišykite su malta mėsa. Įdėkite vištienos kiaušinių, 100 g sviesto ir prieskonių pagal skonį. Troškinkite dar 10 minučių.
Žingsnis 4
Kepimo formeles ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais ir padalykite į formeles. Kepkite 30 minučių 180 °C temperatūroje. Išimkite, apibarstykite sūriu ir kepkite dar 15 minučių.
Kategorijos