Publikavimo data: 2024-02-04
Vištienos kepenėlių paštetas receptas
Dėl šio subtilaus patiekalo kilo daug ginčų. Prancūzija ir Vokietija teigė, kad jos yra pašteto gimtinės. Visa tai susiję su vertimo sunkumais ir aiškinimo variantais. Nerekomenduojame gilintis į šias intrigas. Geriau tiesiog pabandykite pasigaminti naminį paštetą, kuris bus skanus ir vokiškai, ir prancūziškai!
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nuvalykite daržoves, supjaustykite plonais griežinėliais. Vištienos kepenėles 2-3 valandas arba net per naktį pamirkykite pasūdytame šaltame vandenyje. Išmirkytas kepenėles supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Nuplautas vištienos kepenėles apkepkite augalinio aliejaus ir dalies (50 g) sviesto mišinyje.
Žingsnis 3
Toje pačioje keptuvėje apkepkite svogūnus ir morkas iki auksinės spalvos, tada įberkite žiupsnelį cukraus.Cukrų galima pakeisti gėlių medumi, tada paštetas bus aromatingesnis ir minkštesnis.
Žingsnis 4
Sumaišykite visus ingredientus, įpilkite likusio aliejaus, įberkite druskos ir pipirų. Viską suplakite mikseriu iki vientisos masės.
Žingsnis 5
Perkelkite paštetą į patogų indą, atvėsinkite ir laikykite šaldytuve.
Kategorijos