Vištienos kepenėlių paštetas receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Vištienos kepenėlių paštetas receptas

Dėl šio subtilaus patiekalo kilo daug ginčų. Prancūzija ir Vokietija teigė, kad jos yra pašteto gimtinės. Visa tai susiję su vertimo sunkumais ir aiškinimo variantais. Nerekomenduojame gilintis į šias intrigas. Geriau tiesiog pabandykite pasigaminti naminį paštetą, kuris bus skanus ir vokiškai, ir prancūziškai!
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
181 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.83/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos kepenėlių paštetas receptas Žingsnis 1
Nuplaukite ir nuvalykite daržoves, supjaustykite plonais griežinėliais. Vištienos kepenėles 2-3 valandas arba net per naktį pamirkykite pasūdytame šaltame vandenyje. Išmirkytas kepenėles supjaustykite plonais griežinėliais.

Žingsnis 2

Vištienos kepenėlių paštetas receptas Žingsnis 2
Nuplautas vištienos kepenėles apkepkite augalinio aliejaus ir dalies (50 g) sviesto mišinyje.

Žingsnis 3

Vištienos kepenėlių paštetas receptas Žingsnis 3
Toje pačioje keptuvėje apkepkite svogūnus ir morkas iki auksinės spalvos, tada įberkite žiupsnelį cukraus.Cukrų galima pakeisti gėlių medumi, tada paštetas bus aromatingesnis ir minkštesnis.

Žingsnis 4

Vištienos kepenėlių paštetas receptas Žingsnis 4
Sumaišykite visus ingredientus, įpilkite likusio aliejaus, įberkite druskos ir pipirų. Viską suplakite mikseriu iki vientisos masės.

Žingsnis 5

Vištienos kepenėlių paštetas receptas Žingsnis 5
Perkelkite paštetą į patogų indą, atvėsinkite ir laikykite šaldytuve.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos