Vištienos paštetas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-28

Vištienos paštetas

Žmonės skirstomi į du tipus - tuos, kurie renkasi pirkti paštetą parduotuvėje, ir tuos, kurie jį gamina patys namuose. Tačiau pačių pasigamintas vištienos paštetas neprilygsta parduotuvėje pirktam paštetui. Paštetas yra puikus užkandis, tinkantis prie pusryčių, pietų ar šventinio stalo. Jis gali būti įvairios konsistencijos - nuo oro struktūros iki tirštos masės. Gaminti galima rinktis vištienos, jautienos arba kiaulienos kepenėles.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
166 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.1/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos paštetas Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką.

Žingsnis 2

Vištienos paštetas Žingsnis 2
Sutarkuokite morkas stambia tarka.

Žingsnis 3

Vištienos paštetas Žingsnis 3
Vištienos kepenėles supjaustykite vidutinio dydžio 2 cm gabalėliais.

Žingsnis 4

Vištienos paštetas Žingsnis 4
Morkas ir svogūną kepkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami. Kepkite, kol morkos suminkštės, o svogūnai taps permatomi, apie 10 minučių.

Žingsnis 5

Vištienos paštetas Žingsnis 5
Vištienos kepenėlių gabalėlius sudėkite į keptuvę. Kepkite kepenėles su morkomis ir svogūnais 5 minutes.

Žingsnis 6

Vištienos paštetas Žingsnis 6
Po 5 minučių sudėkite česnaką, gabalėlį sviesto, druskos ir pipirų, viską gerai išmaišykite. Troškinkite po dangčiu 3-5 minutes.

Žingsnis 7

Vištienos paštetas Žingsnis 7
Perkelkite keptas kepenis ir daržoves į maišytuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės.

Žingsnis 8

Vištienos paštetas Žingsnis 8
Paruoštą vištienos paštetą perkelkite į stiklainį. Patiekalas paruoštas. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos