Publikavimo data: 2024-03-28
Vištienos paštetas
Žmonės skirstomi į du tipus - tuos, kurie renkasi pirkti paštetą parduotuvėje, ir tuos, kurie jį gamina patys namuose. Tačiau pačių pasigamintas vištienos paštetas neprilygsta parduotuvėje pirktam paštetui. Paštetas yra puikus užkandis, tinkantis prie pusryčių, pietų ar šventinio stalo. Jis gali būti įvairios konsistencijos - nuo oro struktūros iki tirštos masės. Gaminti galima rinktis vištienos, jautienos arba kiaulienos kepenėles.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką.
Žingsnis 2
Sutarkuokite morkas stambia tarka.
Žingsnis 3
Vištienos kepenėles supjaustykite vidutinio dydžio 2 cm gabalėliais.
Žingsnis 4
Morkas ir svogūną kepkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami. Kepkite, kol morkos suminkštės, o svogūnai taps permatomi, apie 10 minučių.
Žingsnis 5
Vištienos kepenėlių gabalėlius sudėkite į keptuvę. Kepkite kepenėles su morkomis ir svogūnais 5 minutes.
Žingsnis 6
Po 5 minučių sudėkite česnaką, gabalėlį sviesto, druskos ir pipirų, viską gerai išmaišykite. Troškinkite po dangčiu 3-5 minutes.
Žingsnis 7
Perkelkite keptas kepenis ir daržoves į maišytuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės.
Žingsnis 8
Paruoštą vištienos paštetą perkelkite į stiklainį. Patiekalas paruoštas. Gero apetito!
Kategorijos