Publikavimo data: 2024-02-04
Humusas receptas
Arabų kulinarijos knygose humusas (avinžirnių košė su sezamų pasta, alyvuogių aliejumi, česnaku, citrinos sultimis ir prieskoniais) minimas jau XIII amžiuje. Turkai, sirai, izraeliečiai ir kitos Artimųjų Rytų tautos kovoja dėl šio populiaraus ir maistingo užkandžio kūrėjų vardo, tačiau galutinė nuomonė, kas sukūrė humuso receptą, nėra suformuota. Tačiau svarbu, kad šią avinžirnių tešlą pasigamintumėte kuo skanesnę ir išbandytumėte!
Žingsnis 1
Avinžirnius per naktį pamirkykite šaltame vandenyje. Paruoškite maišytuvą. Jei nerandate ar negalite nusipirkti tahini, galite patys pasigaminti sezamų pastos. Paskrudinkite sezamo sėklas, kol jos paruduos, ir sumalkite jas blenderiu iki tyrės kartu su augaliniu aliejumi.
Žingsnis 2
Išmirkytus avinžirnius lengvai patrinkite delnais, taip atsikratydami išorinio branduolio apvalkalo. Iš vandens pašalinkite visus lukštus, palikdami tik išvalytus avinžirnius.
Žingsnis 3
Avinžirnius virkite tame pačiame vandenyje ant vidutinės ugnies 2 valandas. Likus 10 min. iki vištų vištų virimo pabaigos jas pasūdykite.
Žingsnis 4
Nusunkite skystį, pasilikdami puodelį sultinio. Sudėkite avinžirnius į trintuvą, supilkite alyvuogių aliejų ir citrinos sultis ir susmulkinkite. Tada įpilkite tahini ir sutrinkite, prireikus įpilkite sultinio. Pagardinkite rūkyta paprika, žira ir dar kartą sumaišykite.
Žingsnis 5
Paruoštą humusą sudėkite į lėkštę, apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus, pabarstykite paprika ir patiekite.
Kategorijos