Švelnūs kepti batatai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Švelnūs kepti batatai

Batatai yra saldi ir sveika bulvių alternatyva, taip pat atkeliavusi iš Pietų Amerikos. Pabandykite jas kepti griežinėliais orkaitėje. Minkšti viduje ir traškūs išorėje, tai puikus užkandis atskirai ir sveikas garnyras prie mėsos patiekalų. Pagardinkite jį mėgstamomis žolelėmis pagal savo skonį, tačiau šiame recepte siūlome prie batatų pridėti džiovintų rozmarinų ir įprastoms bulvėms skirtų prieskonių.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
67 kcal.
Baltymai
2 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Švelnūs kepti batatai Žingsnis 1
Nulupkite batatus nuo odelės.

Žingsnis 2

Švelnūs kepti batatai Žingsnis 2
Supjaustykite batatus lazdelėmis. Turėtumėte turėti 5-8 cm ilgio lazdeles.

Žingsnis 3

Švelnūs kepti batatai Žingsnis 3
Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų su bulvėms skirtais prieskoniais. Galite pakeisti druska arba mėgstamais prieskoniais.

Žingsnis 4

Švelnūs kepti batatai Žingsnis 4
Įmaišykite griežinėlius į aliejų ir sudėkite ant folija išklotos kepimo skardos. Pabarstykite batatus džiovintais rozmarinais.

Žingsnis 5

Kepkite įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių. Periodiškai patikrinkite, ar batatai jau paruošti - per tą laiką riekelės spės suminkštėti ir tapti traškios.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos