Publikavimo data: 2024-05-25
Švelnūs kepti batatai
Batatai yra saldi ir sveika bulvių alternatyva, taip pat atkeliavusi iš Pietų Amerikos. Pabandykite jas kepti griežinėliais orkaitėje. Minkšti viduje ir traškūs išorėje, tai puikus užkandis atskirai ir sveikas garnyras prie mėsos patiekalų. Pagardinkite jį mėgstamomis žolelėmis pagal savo skonį, tačiau šiame recepte siūlome prie batatų pridėti džiovintų rozmarinų ir įprastoms bulvėms skirtų prieskonių.
Žingsnis 1
Nulupkite batatus nuo odelės.
Žingsnis 2
Supjaustykite batatus lazdelėmis. Turėtumėte turėti 5-8 cm ilgio lazdeles.
Žingsnis 3
Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų su bulvėms skirtais prieskoniais. Galite pakeisti druska arba mėgstamais prieskoniais.
Žingsnis 4
Įmaišykite griežinėlius į aliejų ir sudėkite ant folija išklotos kepimo skardos. Pabarstykite batatus džiovintais rozmarinais.
Žingsnis 5
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių. Periodiškai patikrinkite, ar batatai jau paruošti - per tą laiką riekelės spės suminkštėti ir tapti traškios.
Kategorijos