Publikavimo data: 2025-08-17
Švelnus kiaulienos paštetas su moliūgais
Labai skanus ir sveikas paštetas gaminamas iš kepenų ir daržovių. Jį galima gaminti iš bet kokių kepenų: vištienos, jautienos ar kiaulienos. Moliūgas patiekalui suteikia saldų skonį. Valgydami niekas nenutuokia, kad patiekale yra šios daržovės.
Žingsnis 1
Svogūną smulkiai supjaustykite, moliūgą supjaustykite mažais kubeliais, morką sutarkuokite vidutine tarka. Keptuvėje įkaitintame saulėgrąžų aliejuje pakepinkite daržoves, kol jos pusiau iškeps. Į jas sudėkite kepenėles, įberkite druskos, pipirų, viską kepkite dar 5-7 min. ant vidutinės ugnies, įpilkite 100 ml pieno, uždenkite dangčiu ir troškinkite 10-15 min.
Žingsnis 2
Pamirkykite duoną likusiame piene, tada ją išspauskite, kartu su keptuvės turiniu sudėkite į blenderio dubenį ir susmulkinkite iki vientisos masės. Paruoštą paštetą perkelkite į maistinį plastikinį indą arba stiklinę talpyklą. Jei prieš naudodami paliksite jį per naktį pastovėti šaldytuve, jis taps minkštesnis ir kreminis.
Kategorijos