Publikavimo data: 2025-08-17
Švelnūs kreminiai blyneliai ant kefyro
Puikiai tinka blynų dienai. Receptą lengva paruošti.
Žingsnis 1
Supilkite kefyrą į gilų dubenį. Svarbu: jis turi būti šiltas arba kambario temperatūros.
Žingsnis 2
Į kefyrą įberkite 1/2 arbatinio šaukštelio geriamosios sodos ir išmaišykite. Uždenkite dubenį rankšluosčiu arba lėkšte ir palikite 5 minutėms, kad soda sureaguotų su kefyru.
Žingsnis 3
Praėjus tam tikram laikui kefyro mišinys turėtų prisipildyti burbuliukų.
Žingsnis 4
Nuplaukite 2 kiaušinius ir įmaišykite juos į tešlą.
Žingsnis 5
Supilkite 2 valgomuosius šaukštus cukraus.
Žingsnis 6
Žiupsnelis valgomosios druskos.
Žingsnis 7
Viską gerai išmaišykite plaktuvu.
Žingsnis 8
Palaipsniui įmaišykite persijotus miltus. Maišykite tešlą, kol ji taps vientisa ir skysta, be gumuliukų.
Žingsnis 9
Į tešlą supilkite verdantį vandenį ir energingai išmaišykite plaktuvu.
Žingsnis 10
Supilkite 2 šaukštus sviesto, galiausiai išmaišykite tešlą iki vientisos masės.
Žingsnis 11
Tešla turėtų išeiti vidutinio tirštumo, burbuliuojanti.
Žingsnis 12
Įkaitinkite keptuvę ant silpnos ugnies, patepkite ją augaliniu aliejumi ir iškepkite orinius blynus.
Kategorijos