Publikavimo data: 2025-08-16
Švelnūs kreminiai makaronai su grybais ir kumpiu
Kartu su tradiciniu europietišku makaronų gaminimo būdu "al dente", kai viduryje išlieka šiek tiek pastebimas kietumas, jis yra daug mažiau kenksmingas figūrai. Iš kietųjų kviečių pagaminti makaronai yra skanesni ir sveikesni, geriau išlaiko formą, o išvirę netampa pilka lipnia mase. Išbandykite virti makaronus su šviežiais grybais, kumpiu ir grietinėlės bei sūrio padažu - jums patiks subtilus šio patiekalo skonis ir aromatas.
Žingsnis 1
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje su trupučiu augalinio aliejaus, kad nesuliptų. Makaronus palikite šiek tiek neišvirusius, kol jie bus al dente. Kai makaronai bus paruošti, juos nusausinkite.
Žingsnis 2
Tuo pat metu kitame nedideliame puode 5 minutes pasūdytame vandenyje pavirkite grybus. Vandens naudokite labai nedaug, vos kelis valgomuosius šaukštus.
Žingsnis 3
Įkaitintoje didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir kaitinkite 1 minutę. Supilkite grietinėlę ir greitai išmaišykite, kad gautųsi vientisas padažas. Sudėkite grybus kartu su vandeniu, kumpį ir toliau virkite, kruopščiai maišydami. Padažo konsistencija turi priminti tirštą grietinę. Kai padažas bus paruoštas, į keptuvę sudėkite išvirusius makaronus ir išmaišykite, kad jie įsigertų į padažą.
Kategorijos