Švelnus lašišos suflė su sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Švelnus lašišos suflė su sūriu

Švelnus lašišos ir sūrio suflė - patiekalas iš Prancūzijos. Jis būna lengvas kaip debesėlis ir tiesiog tirpsta burnoje. Visa tai dėl plaktų kiaušinių baltymų, kurie suteikia patiekalui reikiamą konsistenciją. "Soufflé" išvertus iš prancūzų kalbos reiškia "kvėpavimas". Šis patiekalas ruošiamas iš mėsos, paukštienos, žuvies, daržovių. Dažnai gaminamas ir saldus suflė iš uogų, pieno, vaisių ir šokolado.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
221 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.81/5 (16 bal.)

Žingsnis 1

Švelnus lašišos suflė su sūriu Žingsnis 1
Lašišos filė supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir susmulkinkite blenderiu. Į sumaltą žuvį sudėkite trynius ir grietinėlę ir išplakite mikseriu iki vientisos masės. Atskirame dubenyje iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus.

Žingsnis 2

Švelnus lašišos suflė su sūriu Žingsnis 2
Į paruoštą faršą suberkite tarkuotą sūrį, citrinos sultis, muskatą ir druską. Išmaišykite. Tada dalimis sudėkite išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišykite.

Žingsnis 3

Švelnus lašišos suflė su sūriu Žingsnis 3
Supilkite mišinį į kepimo formą ir pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 25-30 min.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, suflė, Naujųjų metų išvakarių šventė, namų receptai, receptų knyga, bulvių vakarienė

Kategorijos