Publikavimo data: 2025-08-19
Švelnus lašišos suflė su sūriu
Švelnus lašišos ir sūrio suflė - patiekalas iš Prancūzijos. Jis būna lengvas kaip debesėlis ir tiesiog tirpsta burnoje. Visa tai dėl plaktų kiaušinių baltymų, kurie suteikia patiekalui reikiamą konsistenciją. "Soufflé" išvertus iš prancūzų kalbos reiškia "kvėpavimas". Šis patiekalas ruošiamas iš mėsos, paukštienos, žuvies, daržovių. Dažnai gaminamas ir saldus suflė iš uogų, pieno, vaisių ir šokolado.
Žingsnis 1
Lašišos filė supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir susmulkinkite blenderiu. Į sumaltą žuvį sudėkite trynius ir grietinėlę ir išplakite mikseriu iki vientisos masės. Atskirame dubenyje iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus.
Žingsnis 2
Į paruoštą faršą suberkite tarkuotą sūrį, citrinos sultis, muskatą ir druską. Išmaišykite. Tada dalimis sudėkite išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Supilkite mišinį į kepimo formą ir pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 25-30 min.
Kategorijos