Švelnus lydekų suflė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Švelnus lydekų suflė

Kulinarijoje yra daug įvairių žuvies suflė receptų. Šis švelnaus skonio ir lengvas patiekalas patiks vaikams, be to, jis tinka ir dietiniam stalui. Jį galima gaminti iš bet kokios žuvies, pridedant arba nepridedant daržovių. Palepinkite savo artimuosius sveiku ir skaniu lydekos suflė.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
107 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.19/5 (26 bal.)

Žingsnis 1

Švelnus lydekų suflė Žingsnis 1
Keptuvę statykite ant ugnies, gerai įkaitinkite, supilkite miltus ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Supilkite pieną ir, nuolat maišydami, padarykite tirštą padažą. Jei padaže yra gumuliukų, perkoškite per sietelį ir palikite atvėsti.

Žingsnis 2

Švelnus lydekų suflė Žingsnis 2
Supjaustykite filė gabaliukais, kelis kartus pertrinkite per mėsmalę, naudokite smulkų sietelį. Dubenyje sumaišykite maltą žuvį, du trynius, druską. Supilkite atvėsusį padažą ir gerai išmaišykite blenderiu arba mikseriu. Atvėsusius baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standžių putų, supilkite į faršą ir atsargiai išmaišykite. Turėtų gautis orus mišinys.

Žingsnis 3

Švelnus lydekų suflė Žingsnis 3
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Kepimo indą ištepkite sviestu, sudėkite faršą, išlyginkite silikonine mentele ir pašaukite į orkaitę 60 minučių. Suflė bus paruoštas, kai paviršius nebebus drėgnas, o plutelė paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, suflė, Naujųjų metų išvakarių šventė, namų receptai, receptų knyga, bulvių vakarienė

Kategorijos