Publikavimo data: 2025-08-18
Švelnus lydekų suflė
Kulinarijoje yra daug įvairių žuvies suflė receptų. Šis švelnaus skonio ir lengvas patiekalas patiks vaikams, be to, jis tinka ir dietiniam stalui. Jį galima gaminti iš bet kokios žuvies, pridedant arba nepridedant daržovių. Palepinkite savo artimuosius sveiku ir skaniu lydekos suflė.
Žingsnis 1
Keptuvę statykite ant ugnies, gerai įkaitinkite, supilkite miltus ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Supilkite pieną ir, nuolat maišydami, padarykite tirštą padažą. Jei padaže yra gumuliukų, perkoškite per sietelį ir palikite atvėsti.
Žingsnis 2
Supjaustykite filė gabaliukais, kelis kartus pertrinkite per mėsmalę, naudokite smulkų sietelį. Dubenyje sumaišykite maltą žuvį, du trynius, druską. Supilkite atvėsusį padažą ir gerai išmaišykite blenderiu arba mikseriu. Atvėsusius baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standžių putų, supilkite į faršą ir atsargiai išmaišykite. Turėtų gautis orus mišinys.
Žingsnis 3
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Kepimo indą ištepkite sviestu, sudėkite faršą, išlyginkite silikonine mentele ir pašaukite į orkaitę 60 minučių. Suflė bus paruoštas, kai paviršius nebebus drėgnas, o plutelė paruduos.
Kategorijos