Publikavimo data: 2025-08-20
Švelnūs makaronai su grybais ir krevetėmis
Italija yra didžiausia pasaulyje makaronų gamintoja ir vartotoja, tačiau V a. pr. m. e. juos gaminti pradėjo Kinija. Ideali virtų makaronų būsena yra al dente, kai išvirti makaronai yra šiek tiek kietoki ir išlaiko savo naudingąsias savybes. Makaronai puikiai dera su daugeliu maisto produktų. Panagrinėkime gardų derinį su jūros gėrybėmis ir grybais.
Žingsnis 1
Į puodą supilkite 500 ml vandens ir užvirinkite, užvirus įberkite druskos pagal skonį, sudėkite vermišelius ir virkite 25-35 minutes ant vidutinės ugnies. Norėdami išvirti krevetes, puode užvirkite vandenį, pagal skonį įberkite druskos ir prieskonių, į verdantį vandenį įmeskite krevetes, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite 5-7 minutes. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus, supjaustykite grybus ir kepkite keptuvėje, kol paruduos.
Žingsnis 2
Į grybus sudėkite virtas krevetes, tada supilkite grietinėlę, tada į keptuvę sudėkite virtus vermišelius, išmaišykite ir 2-3 minutes troškinkite ant vidutinės ugnies. Papuoškite žolelėmis arba pabarstykite tarkuotu parmezanu.
Kategorijos