Publikavimo data: 2025-08-20
Švelnūs makaronai su vištienos blauzdelėmis sūrio padaže
Makaronai arba makaronai - tai itališki miltiniai gaminiai, gaminami iš miltų vamzdelių, žmonijai žinomi nuo XIII a. Dėl savo skonio ir greito paruošimo jie labai populiarūs pasaulyje. Šio produkto derinys su vištiena visada yra laimėjimas. Patiekalas gaunasi aromatingas, sotus ir jį gali paruošti net pradedanti šeimininkė. Šiek tiek aštrus sūrio padažas šiam patiekalui suteiks subtilaus prieskonio ir skonio.
Žingsnis 1
Sudėkite blauzdas į gilų dubenį su sojų padažu, smulkiai supjaustytu česnaku, druska ir pipirais. Viską sumaišykite ir palikite 60 minučių pastovėti.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje sumaišykite pieną, stambiai tarkuotą sūrį ir kiaušinius. Makaronus virkite, kol jie bus pusiau išvirę.
Žingsnis 3
Kepimo indą patepkite aliejumi ir sudėkite į jį virtus makaronus.
Žingsnis 4
Supilkite pieno ir sūrio mišinį, viską išmaišykite, kad visi makaronai pasidengtų sūrio mišiniu.
Žingsnis 5
Ant viršaus sudėkite vištieną ir uždenkite folija. Įdėkite kepimo formą į iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 minučių. Praėjus šiam laikui, išimkite indą ir nuimkite foliją, kepkite dar 30 minučių, kol vištiena iškeps.
Kategorijos