Publikavimo data: 2025-08-17
Švelnus mėsos paštetas
Paštetas yra puikus universalus užkandis. Juo galima įdaryti peltakius, užtepti ant traškios bagetės arba įpilti į mažus krepšelius, pagamintus iš smėlio tešlos. Tradiciškai paštetas gaminamas iš mėsos, žuvies, paukštienos arba kepenų. O jei nemėgstate pirktinės dešros, paštetas yra puikus jos pakaitalas gaminant sumuštinius. Gamindami paštetą namuose būsite tikri, kad jam gaminti buvo naudojami tik švieži produktai. Be to, naminiame paštete, aišku, nebus konservantų, kaip parduotuvėje, ir juo saugiai pamaitinsite savo šeimą. Šis užkandis yra švelnus, sotus, maistingas ir sveikas.
Žingsnis 1
Mėsą virkite, kol išvirs. Virimo laikas priklauso nuo pasirinktos mėsos. Susmulkinkite ją blenderiu, mėsmale arba labai smulkiai supjaustykite peiliu.
Žingsnis 2
Atskirkite trynius nuo baltymų. Supilkite pieną į dubenį, suberkite miltus, sviestą, trynius ir prieskonius. Gerai išmaišykite ir dėkite į garų vonelę. Kai mišinys sutirštės, išimkite iš garų vonelės ir atvėsinkite.
Žingsnis 3
Atvėsusį mišinį sumaišykite su smulkinta mėsa iki vientisos tekstūros. Užtepkite pašteto ant duonos, pabarstykite žolelėmis ir papuoškite saldžiosios paprikos žiedu.
Kategorijos