Publikavimo data: 2025-08-20
Švelnus paštetas su ėriena
Kulinarijoje avienos kepenėlės naudojamos įvairiems užkandžiams gaminti. Skanų ėrienos kepenėlių paštetą galima paruošti greitai ir be vargo, net ir pradedančiajam virėjui. Patiekalas gaunamas be kartaus skonio, nes gaminant naudojama grietinėlė. Šis įdomus patiekalas tikrai užims garbingą vietą ant savaitės ar švenčių stalo.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, stambiai sutarkuokite morkas. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus. Pakepinkite svogūnus, česnakus ir morkas, kol suminkštės, supilkite grietinėlę ir troškinkite 5 min.
Žingsnis 2
Prieš tai išvalykite ėriuko kepenis nuo venų ir riebalų. Kepenėles išvirkite ir pašalinkite putas. Supjaustykite gabalėliais, kad galėtumėte sumaišyti. Virimo metu pagal skonį įberkite druskos.
Žingsnis 3
Morkas, svogūną, česnaką ir ėriuko kepenėles sudėkite į maišytuvo indą. Įpilkite išvirto kepenėlių sultinio, kad mišinys būtų minkštas ir švelnus.
Žingsnis 4
Visus ingredientus sumalkite blenderiu arba mėsmale iki vientisos masės. Iš blenderio paštetą sudėkite į patogią, šiek tiek gilią lėkštę. Patiekalas paruoštas.
Kategorijos