Švelnus paštetas su ėriena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Švelnus paštetas su ėriena

Kulinarijoje avienos kepenėlės naudojamos įvairiems užkandžiams gaminti. Skanų ėrienos kepenėlių paštetą galima paruošti greitai ir be vargo, net ir pradedančiajam virėjui. Patiekalas gaunamas be kartaus skonio, nes gaminant naudojama grietinėlė. Šis įdomus patiekalas tikrai užims garbingą vietą ant savaitės ar švenčių stalo.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
209 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.62/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Švelnus paštetas su ėriena Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, stambiai sutarkuokite morkas. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus. Pakepinkite svogūnus, česnakus ir morkas, kol suminkštės, supilkite grietinėlę ir troškinkite 5 min.

Žingsnis 2

Švelnus paštetas su ėriena Žingsnis 2
Prieš tai išvalykite ėriuko kepenis nuo venų ir riebalų. Kepenėles išvirkite ir pašalinkite putas. Supjaustykite gabalėliais, kad galėtumėte sumaišyti. Virimo metu pagal skonį įberkite druskos.

Žingsnis 3

Švelnus paštetas su ėriena Žingsnis 3
Morkas, svogūną, česnaką ir ėriuko kepenėles sudėkite į maišytuvo indą. Įpilkite išvirto kepenėlių sultinio, kad mišinys būtų minkštas ir švelnus.

Žingsnis 4

Švelnus paštetas su ėriena Žingsnis 4
Visus ingredientus sumalkite blenderiu arba mėsmale iki vientisos masės. Iš blenderio paštetą sudėkite į patogią, šiek tiek gilią lėkštę. Patiekalas paruoštas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, paštetai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, sala, morkų sezonas, mėsos paštetai, receptų knyga, sviesto paštetai, jautienos kepenėlių paštetai, morkų paštetai

Kategorijos