Publikavimo data: 2024-10-23
Švelnūs ploni pieniški blyneliai
Šio recepto blyneliai yra labai ploni ir tiesiog "tirpsta" burnoje, o pienas suteikia kreminį skonį. Pagal šį receptą juos kepiau nuo vaikystės. Jie yra ir greiti maistingi pusryčiai, ir desertas pietums. Į juos taip pat galima įvynioti bet kokį saldų įdarą, o jei iš recepto pašalinsite cukrų, juos galima gaminti net nesaldžius.
Žingsnis 1
Kiaušinius, druską, cukrų ir miltus sudėkite į nedidelį puodą. Pirmiausia įpilkite šiek tiek pieno, kad miltai susimaišytų iki tirštos konsistencijos.
Žingsnis 2
Gerai išmaišykite ir supilkite dar šiek tiek pieno. Dar kartą išmaišykite, kol ištirps gumulėliai.
Žingsnis 3
Įdėkite sviesto ir dar pieno, kad masė taptų panaši į grietinę.
Žingsnis 4
Į keptuvę įpilkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus, kad lengvai pasidengtų dugnas. Įkaitinkite keptuvę ir samčiu pilkite plonu sluoksniu tešlos į keptuvę, kol dugnas pasidengs.
Žingsnis 5
Kepkite blyną ant vidutinės ugnies iš vienos pusės kelias sekundes, kol skystis išgaruos ir pasirodys pūkeliai.
Žingsnis 6
Tada mentele apverskite į kitą pusę ir taip pat kepkite kelias sekundes.
Žingsnis 7
Paruoštą blyną iškart išimkite iš keptuvės į lėkštę.
Kategorijos