Publikavimo data: 2024-06-08
Švelnus suflė su jautienos kepenėlėmis
Jautienos kepenėlių suflė su daržovėmis gaunasi labai švelnus ir tiesiog tirpsta burnoje. Patiekite kaip atskirą patiekalą arba kaip priedą prie mėgstamo garnyro. Jei norite, į suflė galite įpilti šiek tiek pieno arba grietinėlės, tada jis bus dar minkštesnis ir įgaus kreminį poskonį. Pagal receptą suflė kepama orkaitėje, tačiau niekas netrukdo pabandyti šiam tikslui naudoti daugiafunkcinę keptuvę, mikrobangų krosnelę ir pan. Galite eksperimentuoti su prieskoniais, pridėti mėgstamų, kad išgautumėte individualų patiekalo skonį. Gero apetito!
Žingsnis 1
Paruoškite suflė daržoves. Nuvalytas daržoves supjaustykite dideliais kubeliais. Sumalkite jas mėsmale iki vientisos tyrės.
Žingsnis 2
Nuplautas kepenis taip pat sumalkite mėsmale. Įberkite druskos ir pipirų. Pagal skonį galite įdėti bet kokių kitų prieskonių.
Žingsnis 3
Atskirame dubenyje suplakite kiaušinius su trupučiu druskos. Supilkite juos į daržoves ir kepenis. Sudėkite manų kruopas ir ištirpintą sviestą. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Galite ją uždengti maistine plėvele ir patepti aliejumi. Dėkite suflė į formą ant folijos ir šaukštu išlyginkite paviršių. Kepkite orkaitėje 40-45 min. 185 °C temperatūroje.
Kategorijos