Publikavimo data: 2024-06-08
Švelnus suflė su sūriu ir šonine
Suflė yra prancūziškos kilmės žodis, reiškiantis "kažką išpūsto, erdvaus". Pagal šį receptą paruoštas užkandis bus švelnus, orus, nesvarus. Jį galima ruošti ir šventiniam stalui, ir vaišinti šeimą darbo dienos pietumis.
Žingsnis 1
Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir supilkite miltus, išmaišykite. Tada palaipsniui nedidelėmis porcijomis supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Sudėkite kumpį ir sūrį, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 2
Leiskite mišiniui atvėsti ir sudėkite trynius. Pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite. Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo, tada atsargiai įmaišykite į likusį mišinį, kad baltymai nenusėstų.
Žingsnis 3
Paskirstykite masę sviestu pateptoje kepimo formoje ir 45 minutes pašaukite į 200 °C įkaitintą orkaitę. Patiekalas turėtų pakilti ir viršuje paruduoti.
Kategorijos