Švelnus terinas su grybais ir šonine pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Švelnus terinas su grybais ir šonine

Sultingas ir nepaprastas patiekalas, kurį galima paruošti Naujųjų metų išvakarių stalui arba supjaustyti plonais griežinėliais ir dėti ant sumuštinių. Kad ir kaip nuspręstumėte patiekti šį gardų teriną, suprasite, kad turėjote pagaminti iš karto du, nes jis nuo stalo nušluojamas per kelias minutes.
Gaminimo laikas
410 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
268 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.78/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Švelnus terinas su grybais ir šonine Žingsnis 1
Susmulkinkite džiovintus pomidorus. Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą su vištienos kiaušiniu. Sudėkite džiūvėsėlius ir grietinėlę, druską, prieskonius ir susmulkintus džiovintus pomidorus. Išmaišykite maltą mėsą iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Švelnus terinas su grybais ir šonine Žingsnis 2
4 sveikus grybus atidėkite įdarui, o likusius supjaustykite smulkiais kubeliais. Smulkiai supjaustykite svogūną ir sutarkuokite morką smulkia tarka. Daržoves ir grybus 15 minučių kepkite ant vidutinės ugnies su augaliniu aliejumi. Kai suminkštės, pagardinkite druska ir išmaišykite, tada nukelkite nuo ugnies ir palikite 10 minučių pastovėti po dangčiu.

Žingsnis 3

Švelnus terinas su grybais ir šonine Žingsnis 3
Sudėkite faršą su atvėsusiomis daržovėmis ir kruopščiai išmaišykite rankomis iki vientisos masės. Tada maltinukus reikia sutankinti. Tam paimkite visą masę į rankas, pakelkite ją ir stipriai įmeskite atgal į dubenį. Tai pakartokite kelis kartus, kol faršas taps tolygiai tankus. Palikite mišinį 30 minučių pailsėti.

Žingsnis 4

Švelnus terinas su grybais ir šonine Žingsnis 4
Formoje, kurioje kepsite teriną, atsargiai išdėliokite šoninės juosteles taip, kad dugnas būtų visiškai uždengtas, o šoninės dalys kabotų nuo kraštų, nes jomis bus įvyniojamas įdaras.

Žingsnis 5

Švelnus terinas su grybais ir šonine Žingsnis 5
Pusę maltos mėsos sudėkite ant šoninės viršaus ir švelniai paspauskite, kad užsidarytų, ir po ja neliktų oro. Nuimkite foliją nuo pasiliktų grybų ir sudėkite juos į faršą, prispausdami prie faršo. Ant viršaus uždėkite likusią maltos mėsos dalį, taip pat vengdami oro ertmių.

Žingsnis 6

Švelnus terinas su grybais ir šonine Žingsnis 6
Apvyniokite faršą šoninės juostelėmis taip, kad jos visiškai uždengtų faršą. Jei naudojate stačiakampę formą, pavyzdžiui, duonos formą, pirmiausia apvyniokite juostelėmis trumpąsias, o paskui ilgąsias puses. Formos viršų uždenkite folija ir kepkite 170 °C temperatūros orkaitėje 70 minučių, likus 10 minučių iki kepimo pabaigos foliją nuimkite. Išėmę teriną iš orkaitės, nuspauskite sultis, uždenkite teriną pergamentu ir ant viršaus uždėkite svorį. Atvėsinkite iki kambario temperatūros, tada įdėkite į šaldytuvą per naktį arba bent 4 valandoms su svoriu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
česnakiniai užkandžiai, receptų knyga, namų receptai, terrine, jūsų receptai, mėsos paštetai, česnakų sezonas, žaliasis sezonas, yra bendrų alergenų., įspūdingas receptas, mėsos ir paukštienos užkandžiai, užkandžiai

Kategorijos