Publikavimo data: 2025-08-18
Švelnus terinas su grybais ir šonine
Sultingas ir nepaprastas patiekalas, kurį galima paruošti Naujųjų metų išvakarių stalui arba supjaustyti plonais griežinėliais ir dėti ant sumuštinių. Kad ir kaip nuspręstumėte patiekti šį gardų teriną, suprasite, kad turėjote pagaminti iš karto du, nes jis nuo stalo nušluojamas per kelias minutes.
Žingsnis 1
Susmulkinkite džiovintus pomidorus. Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą su vištienos kiaušiniu. Sudėkite džiūvėsėlius ir grietinėlę, druską, prieskonius ir susmulkintus džiovintus pomidorus. Išmaišykite maltą mėsą iki vientisos masės.
Žingsnis 2
4 sveikus grybus atidėkite įdarui, o likusius supjaustykite smulkiais kubeliais. Smulkiai supjaustykite svogūną ir sutarkuokite morką smulkia tarka. Daržoves ir grybus 15 minučių kepkite ant vidutinės ugnies su augaliniu aliejumi. Kai suminkštės, pagardinkite druska ir išmaišykite, tada nukelkite nuo ugnies ir palikite 10 minučių pastovėti po dangčiu.
Žingsnis 3
Sudėkite faršą su atvėsusiomis daržovėmis ir kruopščiai išmaišykite rankomis iki vientisos masės. Tada maltinukus reikia sutankinti. Tam paimkite visą masę į rankas, pakelkite ją ir stipriai įmeskite atgal į dubenį. Tai pakartokite kelis kartus, kol faršas taps tolygiai tankus. Palikite mišinį 30 minučių pailsėti.
Žingsnis 4
Formoje, kurioje kepsite teriną, atsargiai išdėliokite šoninės juosteles taip, kad dugnas būtų visiškai uždengtas, o šoninės dalys kabotų nuo kraštų, nes jomis bus įvyniojamas įdaras.
Žingsnis 5
Pusę maltos mėsos sudėkite ant šoninės viršaus ir švelniai paspauskite, kad užsidarytų, ir po ja neliktų oro. Nuimkite foliją nuo pasiliktų grybų ir sudėkite juos į faršą, prispausdami prie faršo. Ant viršaus uždėkite likusią maltos mėsos dalį, taip pat vengdami oro ertmių.
Žingsnis 6
Apvyniokite faršą šoninės juostelėmis taip, kad jos visiškai uždengtų faršą. Jei naudojate stačiakampę formą, pavyzdžiui, duonos formą, pirmiausia apvyniokite juostelėmis trumpąsias, o paskui ilgąsias puses. Formos viršų uždenkite folija ir kepkite 170 °C temperatūros orkaitėje 70 minučių, likus 10 minučių iki kepimo pabaigos foliją nuimkite. Išėmę teriną iš orkaitės, nuspauskite sultis, uždenkite teriną pergamentu ir ant viršaus uždėkite svorį. Atvėsinkite iki kambario temperatūros, tada įdėkite į šaldytuvą per naktį arba bent 4 valandoms su svoriu.
Kategorijos