Švelnus vištienos įlanka pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Švelnus vištienos įlanka

Zalivnoe seniai išrado Rusijoje dirbantys prancūzų virėjai. Skirtingai nei šaltibarščiuose, čia naudojama želatiną stingdanti medžiaga. "Užpilti" mėsą galima formuotomis daržovėmis, žolelėmis, nuo kurių patiekalas tampa gražus ir išskirtinis, todėl vertas šventinės puotos. Vištienos užpylimas gaunasi minkštas ir lengvas, todėl gali tapti savo figūra besirūpinančių žmonių valgiaraščio dalimi.
Gaminimo laikas
360 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
116 kcal.
Baltymai
20 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (19 bal.)

Žingsnis 1

Švelnus vištienos įlanka Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite ir užvirinkite, kartkartėmis nugriebdami putas. Česnaką ir svogūną supjaustykite stambiais gabalėliais ir sudėkite į sultinį kartu su lauro lapu ir pipirais. Virkite ant silpnos ugnies 2 valandas, tada išjunkite ir leiskite atvėsti.

Žingsnis 2

Švelnus vištienos įlanka Žingsnis 2
Į dubenį įpilkite samtį sultinio, supilkite į jį želatiną ir leiskite jai išbrinkti. Iš sultinio išimkite mėsą ir supjaustykite griežinėliais. Želatiną supilkite į sultinį ir perkoškite.

Žingsnis 3

Švelnus vištienos įlanka Žingsnis 3
Supjaustytą mėsą sudėkite į lėkštę. Jei norite, įdėkite virtų morkų gabalėlių, petražolių lapelių. Ant viršaus užpilkite sultinio ir padėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
vištienos patiekalai, užkandžiai, mėsos ir paukštienos užkandžiai, įlanka, paprastai, yra bendrų alergenų., aštriai, pietūs, vakarienė, morkų sezonas, česnakų sezonas, Naujųjų metų užkandžiai, Naujųjų metų išvakarių šventė, receptų knyga, česnakiniai užkandžiai, kiaušinių apkepas

Kategorijos