Publikavimo data: 2025-08-17
Švelnus vištienos įlanka
Zalivnoe seniai išrado Rusijoje dirbantys prancūzų virėjai. Skirtingai nei šaltibarščiuose, čia naudojama želatiną stingdanti medžiaga. "Užpilti" mėsą galima formuotomis daržovėmis, žolelėmis, nuo kurių patiekalas tampa gražus ir išskirtinis, todėl vertas šventinės puotos. Vištienos užpylimas gaunasi minkštas ir lengvas, todėl gali tapti savo figūra besirūpinančių žmonių valgiaraščio dalimi.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite ir užvirinkite, kartkartėmis nugriebdami putas. Česnaką ir svogūną supjaustykite stambiais gabalėliais ir sudėkite į sultinį kartu su lauro lapu ir pipirais. Virkite ant silpnos ugnies 2 valandas, tada išjunkite ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 2
Į dubenį įpilkite samtį sultinio, supilkite į jį želatiną ir leiskite jai išbrinkti. Iš sultinio išimkite mėsą ir supjaustykite griežinėliais. Želatiną supilkite į sultinį ir perkoškite.
Žingsnis 3
Supjaustytą mėsą sudėkite į lėkštę. Jei norite, įdėkite virtų morkų gabalėlių, petražolių lapelių. Ant viršaus užpilkite sultinio ir padėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms.
Kategorijos