Publikavimo data: 2025-08-18
Švelnus vištienos paštetas su lydytu sūriu
Paštetai jau šimtmečius puošia milijonų šeimų visame pasaulyje šventinius stalus. Paštetų yra daugybė rūšių: mėsos, žuvies, paukštienos, daržovių ir mišrių paštetų. Kiekvienas gali rasti kažką pagal savo skonį. Švelnus vištienos paštetas su lydytu sūriu yra universalus variantas, sudarytas iš paprastų, visiems pažįstamų ingredientų.
Žingsnis 1
Vištienos filė išvirkite. Įdėkite ją į puodą su vandeniu ir virkite 15 minučių nuo užvirimo. Paruoštą vištieną šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 2
Kol filė verda, paruoškite daržoves. Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, o morkas sutarkuokite stambia tarka. Siųskite viską kepti įkaitintame augaliniame aliejuje, kol apskrus. Lydytą sūrį supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 3
Visi paruošti ingredientai, t. y. filė gabaliukai, kubeliais supjaustytas lydytas sūris ir apkeptos morkos bei svogūnai. Į gautą masę įmaišykite smulkintų krapų ir majonezo. Viską gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė.
Kategorijos