Publikavimo data: 2025-08-19
Švelnus vištienos terinas su manų kruopomis ir kečupu
Puikus prancūziškas terinas rusiškai vadinamas mėsos duona. Sultinga ir minkšta, subalansuoto skonio dėl pridėtų manų kruopų ir kečupo. Šis mėsos paruošimo variantas yra daug sveikesnis už įprastus kotletus, nes kepant nereikia naudoti riebalų ar aliejaus.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą su manų kruopomis ir kečupu. Įmuškite kiaušinius ir prieskonius, įberkite druskos. Mišinį gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Kepimo indą išklokite pergamentiniu popieriumi ir sudėkite į jį sumaišytą faršą. Pomidorą supjaustykite žiedais ir giliai įsmeikite skiltelėmis į faršą. Uždenkite formą folija ir sutvirtinkite kraštus.
Žingsnis 3
Kepkite teriną 150 °C temperatūros orkaitėje 80 minučių. Iškepusį teriną palikite valandą atvėsti po folija ir tik tada išimkite iš formos.
Kategorijos