Švelnus vištienos terinas su pistacijomis ir sūrio plutele pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Švelnus vištienos terinas su pistacijomis ir sūrio plutele

Terinas - tai prancūzų virtuvės patiekalas. Jį ypač mėgsta virėjai, mėsos patiekalų mėgėjai ir žinovai. Šis patiekalas yra universalus, nes jį galima patiekti bet kokiu pavidalu: tiek karštą, tiek šaltą. Kaip šaltas užkandis terinas yra puiki dešrelių ir kitų mėsos gabalų alternatyva. Šio patiekalo privalumas ir patogumas yra tas, kad jis yra gana nepriklausomas ir gali būti gardžių sumuštinių sudedamoji dalis, todėl jį galima pasiimti į bet kokią šventę, net ir lauke.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
179 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.89/5 (19 bal.)

Žingsnis 1

Švelnus vištienos terinas su pistacijomis ir sūrio plutele Žingsnis 1
Nuluptą svogūną stambiai supjaustykite ir sudėkite į maišytuvo dubenį. Stambiai supjaustykite česnaką ir suberkite jį į dubenį. Įmuškite kiaušinius. Plakite produktus didžiausiu greičiu iki vientisos masės. Svogūnas ir česnakas turi būti visiškai susmulkinti. Kiaušinių mišinys turi tapti purus.

Žingsnis 2

Švelnus vištienos terinas su pistacijomis ir sūrio plutele Žingsnis 2
Maltą mėsą dviem dalimis suplakite mikseriu su grietinėle ir krakmolu. Gautą mėsos mišinį sumaišykite su gautu plaktų kiaušinių, smulkinto svogūno ir česnako mišiniu. Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais. Nuluptas pistacijas susmulkinkite, bet ne smulkiai, į miltus, maždaug padalydami į 3 dalis.

Žingsnis 3

Švelnus vištienos terinas su pistacijomis ir sūrio plutele Žingsnis 3
Sudėkite visus ingredientus į atskirą dubenį, gerai išmaišykite ir išminkykite, šiek tiek plakdami mišinį ant dubens dugno. Pagal skonį į mišinį įberkite prieskonių, druskos ir pipirų. Į paruoštą kepimo formą sudėkite išminkytą vištienos ir riešutų mišinį. Įdėkite lauro lapą. Uždenkite formą folija. Paruoškite kitą gilesnę formą, kurią pripildykite vandeniu. Į formą su būsimu patiekalu įdėkite formą su vandeniu (kad susidarytų vandens vonios efektas) ir viską pašaukite į įkaitintą orkaitę kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 45-50 minučių. Praėjus nustatytam laikui, nuimkite foliją ir ant viršaus pabarstykite tarkuotu sūriu bei džiovintomis žolelėmis. Dėkite patiekalą atgal į orkaitę 10-15 minučių, padidinę temperatūrą iki 220 laipsnių, kad sūris išsilydytų ir susiformuotų rusva sūrio plutelė.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
česnakiniai užkandžiai, receptų knyga, namų receptai, terrine, jūsų receptai, mėsos paštetai, česnakų sezonas, žaliasis sezonas, yra bendrų alergenų., įspūdingas receptas, mėsos ir paukštienos užkandžiai, užkandžiai

Kategorijos