Šventinė lašišos šavarma pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-12

Šventinė lašišos šavarma

Labai skanus delikatesinis užkandis, kuris, tinkamai patiektas, taps ryškia šventinio stalo puošmena. Patiekalas gaunasi ne tik skanus, bet ir labai sveikas. Gamindami naudokite paruoštą mažai sūdytą žuvį. Lašišos filė galima pakeisti lašišos filė arba bet kuria kita raudona žuvimi - išeis ne mažiau skanu.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
280 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.67/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šventinė lašišos šavarma Žingsnis 1
Žuvį supjaustykite mažais vienodo dydžio gabalėliais. Stenkitės, kad gabaliukai būtų ploni.

Žingsnis 2

Šventinė lašišos šavarma Žingsnis 2
Išskleiskite pitos lakštą, tolygiai aptepkite jį varške, paskirstydami sūrį po visą paviršių.

Žingsnis 3

Šventinė lašišos šavarma Žingsnis 3
Ant varškės uždėkite salotų lapus. Ant salotų lapų tolygiai išdėliokite žuvies gabalėlius. Viską uždenkite antruoju pitos duonos lakštu.

Žingsnis 4

Šventinė lašišos šavarma Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Atskirame inde sumaišykite majonezą, grietinę ir trintą česnaką.

Žingsnis 5

Šventinė lašišos šavarma Žingsnis 5
Antrąjį pitos sluoksnį per visą paviršių aptepkite padažu. Suvyniokite patiekalą į ritinį.

Žingsnis 6

Šventinė lašišos šavarma Žingsnis 6
Suvyniokite vyniotinį į maistinę plėvelę arba foliją ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą, kad pita įsigertų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos