Publikavimo data: 2024-10-12
Šventinė lašišos šavarma
Labai skanus delikatesinis užkandis, kuris, tinkamai patiektas, taps ryškia šventinio stalo puošmena. Patiekalas gaunasi ne tik skanus, bet ir labai sveikas. Gamindami naudokite paruoštą mažai sūdytą žuvį. Lašišos filė galima pakeisti lašišos filė arba bet kuria kita raudona žuvimi - išeis ne mažiau skanu.
Žingsnis 1
Žuvį supjaustykite mažais vienodo dydžio gabalėliais. Stenkitės, kad gabaliukai būtų ploni.
Žingsnis 2
Išskleiskite pitos lakštą, tolygiai aptepkite jį varške, paskirstydami sūrį po visą paviršių.
Žingsnis 3
Ant varškės uždėkite salotų lapus. Ant salotų lapų tolygiai išdėliokite žuvies gabalėlius. Viską uždenkite antruoju pitos duonos lakštu.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Atskirame inde sumaišykite majonezą, grietinę ir trintą česnaką.
Žingsnis 5
Antrąjį pitos sluoksnį per visą paviršių aptepkite padažu. Suvyniokite patiekalą į ritinį.
Žingsnis 6
Suvyniokite vyniotinį į maistinę plėvelę arba foliją ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą, kad pita įsigertų.
Kategorijos