Publikavimo data: 2024-09-17
Šventinės raudonos žuvies salotos
Sunku įsivaizduoti šventinį stalą be žuvies, mėsos ar daržovių salotų. Sluoksniuotos salotos iš lengvai sūdytos raudonos žuvies yra labai naudingos, nes tai vienas geriausių baltymų ir aminorūgščių šaltinių, turi daug vitamino D, taip pat kalio ir fosforo. Po tokio patiekalo jūsų svečiai nejaus sunkumo jausmo. Salotų paruošimas nereikalauja daug laiko ir pastangų. Rinkitės tokių veislių bulves, kuriose yra mažiausiai krakmolo, kad verdant minkštimas nesubyrėtų.
Žingsnis 1
Išvirkite bulvių šakeles. Sudėkite bulves į puodą. Užpilkite vandeniu ir padėkite ant kaitlentės. Įberkite druskos, užvirkite, sumažinkite galią ir uždenkite puodą dangčiu. Tada nuimkite nuo kaitlentės ir nuleiskite vandenį. Bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Išvirkite vištų kiaušinius. Į puodą įpilkite šalto vandens, įberkite druskos ir sudėkite kiaušinius. Užvirę virkite apie 10 minučių. Nusausinkite ir atvėsinkite. Tada nulupkite lukštus ir sutarkuokite kiaušinius stambia tarka.
Žingsnis 3
Sudėkite salotas sluoksniais. Plačios lėkštės dugną išklokite salotų lapais, ant viršaus uždėkite formavimo žiedą ir pradėkite sluoksniuoti salotas tokia tvarka: pusė bulvių, majonezas, druska, kiaušiniai, majonezas, žuvis, majonezas, agurkai, majonezas, bulvės, druska, majonezas. Nuimkite žiedą, pabarstykite žolelėmis ir padėkite į šaldytuvą 20-30 minučių.
Kategorijos