Publikavimo data: 2024-10-12
Šventinės salotos su granatais ir šprotais
Šios šventinės salotos kartais vadinamos "granatų apyranke" dėl originalios jų patiekimo ir puošimo granatų grūdeliais formos. Salotų pagrindą sudaro įprasti produktai - virtos bulvės, burokėliai, morkos, kurie suteikia salotoms sotumo, o rūkyti šprotai suteikia pikantiškumo. Šios salotos labai dailiai atrodo ant šventinio stalo, todėl dažnai patiekiamos Naujųjų metų šventei.
Žingsnis 1
Virtas bulves nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Plačios lėkštės viduryje pastatykite tuščią stiklinę ir pirmuoju sluoksniu ratu išdėliokite tarkuotas bulves. Tada bulvių sluoksnį patepkite majonezu.
Žingsnis 2
Nulupkite virtas morkas ir sutarkuokite jas tokio pat dydžio tarka kaip ir bulves. Morkas sudėkite antruoju sluoksniu į apskritimą. Tada vėl sudėkite majonezą.
Žingsnis 3
Išimkite šprotus iš skardinės, pašalinkite jų uodegas ir tolygiai išdėliokite trečiąjį sluoksnį. Rinkitės didelius šprotus, paprastai jie būna paženklinti etiketėmis, ant kurių pavaizduota viena žuvis.
Žingsnis 4
Marinuotas cukinijas supjaustykite kubeliais ir išdėliokite ant šprotų. Rinkitės neutralaus skonio cukinijas. Jei neturite cukinijų, jas pakeiskite marinuotais agurkais.
Žingsnis 5
Cukinijų sluoksnį aptepkite majonezu, kaip ir ankstesnius. Paskutinis sluoksnis - burokėliai su majonezu, o salotas papuoškite granatų grūdeliais.
Kategorijos