Šventinės salotos su granatais ir šprotais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-12

Šventinės salotos su granatais ir šprotais

Šios šventinės salotos kartais vadinamos "granatų apyranke" dėl originalios jų patiekimo ir puošimo granatų grūdeliais formos. Salotų pagrindą sudaro įprasti produktai - virtos bulvės, burokėliai, morkos, kurie suteikia salotoms sotumo, o rūkyti šprotai suteikia pikantiškumo. Šios salotos labai dailiai atrodo ant šventinio stalo, todėl dažnai patiekiamos Naujųjų metų šventei.
Gaminimo laikas
210 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
284 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
27 g
Angliavandeniai
6 g

Ingredientai (5)

Porcijos
12
200.00 g
120.00 g
250.00 g
pagal skonį
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.6/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šventinės salotos su granatais ir šprotais Žingsnis 1
Virtas bulves nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Plačios lėkštės viduryje pastatykite tuščią stiklinę ir pirmuoju sluoksniu ratu išdėliokite tarkuotas bulves. Tada bulvių sluoksnį patepkite majonezu.

Žingsnis 2

Šventinės salotos su granatais ir šprotais Žingsnis 2
Nulupkite virtas morkas ir sutarkuokite jas tokio pat dydžio tarka kaip ir bulves. Morkas sudėkite antruoju sluoksniu į apskritimą. Tada vėl sudėkite majonezą.

Žingsnis 3

Šventinės salotos su granatais ir šprotais Žingsnis 3
Išimkite šprotus iš skardinės, pašalinkite jų uodegas ir tolygiai išdėliokite trečiąjį sluoksnį. Rinkitės didelius šprotus, paprastai jie būna paženklinti etiketėmis, ant kurių pavaizduota viena žuvis.

Žingsnis 4

Šventinės salotos su granatais ir šprotais Žingsnis 4
Marinuotas cukinijas supjaustykite kubeliais ir išdėliokite ant šprotų. Rinkitės neutralaus skonio cukinijas. Jei neturite cukinijų, jas pakeiskite marinuotais agurkais.

Žingsnis 5

Šventinės salotos su granatais ir šprotais Žingsnis 5
Cukinijų sluoksnį aptepkite majonezu, kaip ir ankstesnius. Paskutinis sluoksnis - burokėliai su majonezu, o salotas papuoškite granatų grūdeliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos

Antrieji patiekalaiAntrieji patiekalai