Šventinės salotos su granatais ir šprotais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-12

Šventinės salotos su granatais ir šprotais

Šios šventinės salotos kartais vadinamos "granatų apyranke" dėl originalios jų patiekimo ir puošimo granatų grūdeliais formos. Salotų pagrindą sudaro įprasti produktai - virtos bulvės, burokėliai, morkos, kurie suteikia salotoms sotumo, o rūkyti šprotai suteikia pikantiškumo. Šios salotos labai dailiai atrodo ant šventinio stalo, todėl dažnai patiekiamos Naujųjų metų šventei.
Gaminimo laikas
210 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
284 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
27 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.6/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šventinės salotos su granatais ir šprotais Žingsnis 1
Virtas bulves nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Plačios lėkštės viduryje pastatykite tuščią stiklinę ir pirmuoju sluoksniu ratu išdėliokite tarkuotas bulves. Tada bulvių sluoksnį patepkite majonezu.

Žingsnis 2

Šventinės salotos su granatais ir šprotais Žingsnis 2
Nulupkite virtas morkas ir sutarkuokite jas tokio pat dydžio tarka kaip ir bulves. Morkas sudėkite antruoju sluoksniu į apskritimą. Tada vėl sudėkite majonezą.

Žingsnis 3

Šventinės salotos su granatais ir šprotais Žingsnis 3
Išimkite šprotus iš skardinės, pašalinkite jų uodegas ir tolygiai išdėliokite trečiąjį sluoksnį. Rinkitės didelius šprotus, paprastai jie būna paženklinti etiketėmis, ant kurių pavaizduota viena žuvis.

Žingsnis 4

Šventinės salotos su granatais ir šprotais Žingsnis 4
Marinuotas cukinijas supjaustykite kubeliais ir išdėliokite ant šprotų. Rinkitės neutralaus skonio cukinijas. Jei neturite cukinijų, jas pakeiskite marinuotais agurkais.

Žingsnis 5

Šventinės salotos su granatais ir šprotais Žingsnis 5
Cukinijų sluoksnį aptepkite majonezu, kaip ir ankstesnius. Paskutinis sluoksnis - burokėliai su majonezu, o salotas papuoškite granatų grūdeliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos