Publikavimo data: 2024-06-09
Šventinės salotos su saira ir avokadais
Saira yra jūrinė žuvis, gyvenanti Ramiajame ir Atlanto vandenyne. Ši žuvis dažniausiai ir lengviausiai randama konservuota prekybos centrų lentynose. Konservuota saira naudojama sriuboms ir salotoms bei kaip pyragų įdaras. Nepaisant to, kad salotoms naudojami termiškai apdoroti žuvies konservai, vertingų medžiagų koncentracija juose vis tiek netampa mažesnė.
Žingsnis 1
Pomidorus ir agurkus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Svogūną supjaustykite labai plonais pusžiedžiais. Avokadą supjaustykite griežinėliais. Rankomis suplėšykite salotų lapus mažais gabalėliais.
Žingsnis 2
Perkelkite paruoštus ingredientus į bendrą indą. Sudėkite prieskonius, citrinos sultis ir aliejų. Kruopščiai išmaišykite. Padėkite patiekalą į serviravimo lėkštę ir ant viršaus užberkite supjaustytus nedidelius žuvies gabalėlius.
Kategorijos